Министарство пољопривреде обезбедило брашно за Народну кухињу

Почетак » Министарство пољопривреде обезбедило брашно за Народну кухињу » Вести » Министарство пољопривреде обезбедило брашно за Народну кухињу

За рад Народне кухиње, у Ваљеву су данас допремељене 24 тоне брашна, чиме ће у наредних шест месеци бити обезбеђен хлеб за свих 350 корисника Народне кухиње у граду. Брашно, донацију компаније „Данубиус“, у оквиру акције „Храна за све“, коју спроводи Министарство пољопривреде и Црвени крст Србије, у Ваљеву је допремљено уз присуство министра пољопривреде Саше Драгина.

Министар је рекао да на територији Србије постоје бројне народне кухиње које јако тешко набављају основне намирнице, од којих се сваки дан прави хлеб и хиљаде оброка за оне који имају најмање у овој земљи. Из тог разлога је Министарство пољопривреде одлучило да заједно са најодговорнијим српским компанијама и медијским кућама помогне народним кухињама да обезбеде довољне количине хране да би оне наставиле свој рад и да би наставиле да помажу људима којима помоћ треба.
 
„Право лице неког друштва се показује у најтежим ситуацијама и како брине о онима који су најугроженији. Морам да се захвалим „Делта аграру“ и „Данубиусу“, који су ове године издвојили преко 200 тона брашна. Данас се налазимо у Ваљеву где су донете 24 тоне брашна, које ће бити дистрибуиране кроз Народну кухињу. Министарство пољопривреде је набавком 700 тона брашна и тестенина обезбедило укупне потребе у овим артиклима у целој Србији за годину дана, за потребе народних кухиња. Кроз разне акције у протекле две године, Министарство је обезбедило око милион евра хуманитарне помоћи за народне кухиње. Овом приликом би се захвалио свим социјално одговорним компанијама и позвао оне који имају више, да дају. Није срамота имати више, срамота је да уколико имате, не дајете онима који немају“, рекао је министар Драгин.
 
Уз присуство функционера града и Црвеног крста, министар Саша Драгин је потом лично и истоварио део џакова са брашном, који ће бити смештени у магацинима Пекарске индустрије „Вапек“.
 
Град Ваљево је за припрему 250 оброка ове године издвојио 4,5 милиона динара, док преосталих 100 оброка финансирају донатори.
 
 

 

Leave a Comment