Министарство пољопривреде помаже пољопривреднике

Почетак » Министарство пољопривреде помаже пољопривреднике » Вести » Министарство пољопривреде помаже пољопривреднике
Министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић је овог викенда присуствовала расподели 2,5 тоне семенског кукуруза, којим ће се пресејати 188 хектара њива у ваљевском крају, које су погођене поплавама.
 
У суботу су 104 пољопривредна произвођача преузела семе, а током недеље ће помоћ добити још 150 пољопривредника из ваљевских села.
 
Градске власти процењују да је око 50 хектара земљишта нестало, а да су реке нанеле штете на више од 100 хектара.
 
Министарка пољопривреде је истакла да је и ова расподела део напора Владе Србије да надокнади већи део штете, нарочито у пољопривреди.
 
“Ово је крајњи рок да се засеју кукуруз и соја и ми смо свесни тога. На жалост, било је потребно време да се пријаве штете и обраде сви захтеви, а процењено је да је погођено 16000 хектара и 11000 домаћинстава. Влада Србије је дала сагласност да се у наредном периоду почне са донацијама у гориву и ђубриву за прихрану”, рекла је министарка и нагласила да пољопривредници могу и даље подносити пријаве, уколико желе да пресеју њиве.
 
На састанку са представницима града, који је уследио након расподеле семена, било је речи о приоритетима за град Ваљево из области пољопривреде и заштите животне средине. Заменик градоначелника Жарко Ковач и народни посланик Ђорђе Милићевић су истакли да након санације штете у ваљевском крају, а то је поправка прекинутих путева и мостова, као и помоћ у пољопривредној производњи, Ваљеву је неопходна помоћ у развојним пројектима.
 
Најважнији пројекти су завршетак Регионалне депоније у Каленићу, бране Стубо Ровни, водовода Ваљево- Бранковина и проналажење стратешког партнера за “Србијанку”. 
 
У посети Ваљеву су поред министарке Снежане Богосављевић Бошковић били и државни секретар Зоран Гајић и шеф кабинета Андреа Бојић.
 

Leave a Comment