Мирко Петровић и Ана Суботић победници Светосавске трке

Почетак » Мирко Петровић и Ана Суботић победници Светосавске трке » Вести » Мирко Петровић и Ана Суботић победници Светосавске трке
Уз учешће око 300 такмичара у 13 дисиплина, од предшколаца до ветерана, у мушкој и женској конкуренцији, у Ваљеву је одржана 11. улична Светосавска трка.
Углавним тркама у сениорској конкуренцији највише успеха имали су Мирко Петровић из Ужица и Ана Суботић, Ваљевка која се такмичи за Јавор из Ивањице. Код сениора, други је био Душан Маркешевић из Чачка, док је трећи био Габразихер Гебреселаси из Етиопије, тренутно азилант у Србији. Међу јуниорима, такође на 5.000 метара, најбољи је био Милош Пендић из Рашке, испред Огњена Обућине из Ужица и Марка Ристића из Ћуприје.
Код сениорки, иза Ане Суботић,друга је била Амела Терзић из Новог Пазара, а трећа њена суграђанка Азра Еминовић. Најбржа јуниорка била је Теодора Симовић из Новог Пазара, испред суграђанке Селме Мустафић и Милене Стојчев из Новог Београда. Светосавска трка ушла је у календар Атлетског савеза Србије (АСС), а пријем за учеснике је приредио ваљевски градоначелник Зоран Јаковљевић.

Leave a Comment