Митровић први победник пливања за крст

Почетак » Митровић први победник пливања за крст » Вести » Митровић први победник пливања за крст
Аксентије Митровић (29) први је Ваљевац који је победио у пливачкој трци за Богојављенски крст која је први пут одржана на „Берковој брани“ реке Градац. Момак који је играч Ватреполо клуба „Валис“ и тренер млађих категорија у том клубу, најбрже је препливао с леве на десну обалу Градца и стигао до Богојављенског крста који је у реку поринуо епископ ваљевски Милутин. 

Након изласка из Градца, Аксентије није крио задовољство и част што је први победник трке за Богојављенски крст у историји Ваљева.
 
Поред Митровића, у трци је учествовало још 25 Ваљеваца старости од 16 до 42 године, а за учешће је било пријављено њих више од 30, али нису сви добили дозволу лекара. Температура Градца, била је 8,5 степени Целзијуса, а пливачи су препливали деоницу дугу 33 метра, број који симболизује године живота Исуса Христа на земљи до Васкрсења.Организатор ове манифестације био је пливачки клуб „Валис”, уз подршку ваљевског гарнизона Војске Србије, МУП-а и Дома здравља, а под покровитељством епархије ваљевске и црквених општина и управе Града Ваљева. Све учеснике благословио је епископ Милутин.
 
(Радио Патак)
фото: Драган Крунић
 

Leave a Comment