Млади руски ватерполисти у Ваљеву

Почетак » Млади руски ватерполисти у Ваљеву » Вести » Млади руски ватерполисти у Ваљеву

 

Заменик градоначелника Драгољуб Крстић приредио је пријем за студенте Државног политехничког универзитета из Санкт Петербурга који су уједно и чланови универзитетског ватерполо клуба. Делегација из Русије борави у Ваљеву поводом обележавања три деценије постојања Спортско-рекреативног центра „Петница“, а домаћини су им чланови Друштва руско-српског пријатељства, Установа за физичку културу „Валис“ и Град Ваљево.
 
„Ово је изузетна прилика да поводом обележавања 30 година Петнице угостимо младе ватерполисте из Русије на челу са њиховим тренером Алексејем Кабановим. Гостовање ових младих људи има једну ширу димензију, ван спорта и ми смо ту зато да управо обезбедимо ту ширу димензију како би све ово прешло у сарадњу  и на другим нивоима. Ваљево има пливачки и ватерполо клубове који постижу запажене успехе иако тренирају у врло тешким условима, али ми ћемо као град у наредном периоду покушати да им обезбедимо боље услове. Наши гости из Русије ће боравити у Ваљеву 10-так дана и имаће прилику да се упознају и друже са својим вршњацима и очекујем да ће понети лепе утиске из нашег града“, рекао је овом приликом заменик градоначелника Драгољуб Крстић и оценио да уметници и спортисти спајају народе и државе.
 
Млади руски ватерполисти, који су ових дана тренирали и играли пријатељске утакмице са ваљевским ватерполо клубовима „Валис 93“ и „Валис“, нису крили одушевљење Ваљевом и дружењем са нашим младим спортистима.
 
Тренер руских ватерполиста Алексеј Кабанов рекао је овом приликом да су у Ваљеву створили добре пријатељске односе и да се наша гостопримљивост осећа на сваком кораку. Голман руског ватерполо тима Игор Гула рекао је да му је част што борави у Ваљеву. „Драго нам је што се однос између две земље Русије и Србије не заснива само на политичком новоу, већ такође и на пријатељству између две нације која се огледа и кроз спорт. Време код вас је топло, баш као и ваше пријатељство које исказујете према нама“, рекао је Гула. О лепим утисцима које носи из Ваљева говорио је и Павел Микхаилов који је поред осталог честитао српској ватерполо репрезентацији на освојеној бронзаној медаљи на Олимпијским играма у Лондону.
 
Млади ватерполости из Русије боравиће у Ваљеву до суботе 25. августа. 

 

Leave a Comment