Млади волонтери из европских земаља у Ваљеву и на Дивчибарама

Почетак » Млади волонтери из европских земаља у Ваљеву и на Дивчибарама » Актуелно » Млади волонтери из европских земаља у Ваљеву и на Дивчибарама

На Дивчибарама се одржава међународни волонтерски камп који је ове године посвећен организацији Mountain Music Fest који ће се одржати у суботу 20. августа у 12.00 часова у Кампу Бреза. За младе волонтере учеснике кампа из Француске, Шпаније, Италије и Србије, заменик градоначелника мр Драган Јеремић приредио је пријем. Пожелевши им у има Града добродошлицу оценио је да Ваљеву треба позитивне енергије коју ови млади људи носе. „Ваљево је један од лепших градова у Србији и ми чинимо све да га учинимо још лепшим. Волонтеризам је тековина која је у Европи веома позната, а ми смо то радили кроз радне акције, што је слично, али у исто време и различито. У међувремену дух волонтеризма се изгубио, али се сада враћа на велика врата. Сматрамо да је то добар начин да потрошите своје слободно време удаљени од рачунара и виртуелних игрица. Ово је добра прилика да упознате неке нове земље, нове људе и нове пријатеље. За нас као државу је важно да имамо што већи број оваквих сусрета, а када се вратите у своју земљу, ви ћете моћи да пренесете лепе утиске које носите из Србије“, рекао је заменик градоначелника Јеремић.

Овом приликом млади волонтери, који ће на Дивчибарама у кампу боравити до 22. августа  у организацији Удружења грађана „Дивчибаре“, а у сарадњи са Младим истраживачима Србије, изразили су задовољство што им се указала прилика да упознају Дивчибаре, Ваљево и Србију. „Имате лепе планине, природа је импресивна, људи су пријатни и овде се осећамо добродошли. Лепе утиске из Србије  пренећемо када се вратимо у своје земље“, нагласили су овом приликом млади волонтери међу којима су претежно студенти медицине, економије и техничких наука. Они су уложили доста напора да заједно са волонтерима из Ваљева и Србије уреде Камп Брезу у циљу што квалитетније организације фестивала који ће се одржати у суботу. Пријему је присуствовао и члан Градског већа Дејан Богојевић.