Мобилијар за дечје игралиште у Новом насељу

Почетак » Мобилијар за дечје игралиште у Новом насељу » Актуелно » Мобилијар за дечје игралиште у Новом насељу
mobilijarmobilijar1mobilijar3mobilijar4mobilijar6

Дечје игралиште на простору код Епархијског дома у Новом насељу опремљено је новим мобилијаром. Тобогани, клацкалице, љуљашке и друга опрема, украсили су игралиште, чиме је створен леп кутак за наше најмлађе суграђане из овог дела Града.

„Вредност инвестиционог улагања у опремање дечјег игралишта је 250.000 динара. Издвојили смо мала средства, а деца су на тај начин пуно добила. Руководство града Ваљева на челу са градоначелником др Слободан Гвозденовићем улагаће у дечја игралишта, спортске терене, а радићемо на томе да свака месна заједница не само у граду, већ и у селу, буде обухваћена“, рекао је Зоран Трифуновић, в.д. директора ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ на данашњој конференцији за новинаре. Он је рекао да је у плану у наредном периоду опремање дечјег игралишта у Брђанима и селу Жабари, али и постављање заштитне ограде за спортске терене.

Одборник у Скупштини града и потпредседник Месне заједнице Ново насеље Милан Гајић рекао је овом приликом да су грађани протеклих година доставили низ захтева за додатне садржаје за децу. „Већина захтева грађана односи се на изградњу игралишта за децу. Ново насеље је месна заједница која нема свој парк, за разлику од других и били смо принуђени да замолимо Еперхију ваљевску да нам уступи овој простор. Добили смо захтев за уређење школског дворишта у Основној школи „Десанка Максимовић“ у Новом насељу и очекујемо да ће нам Град изаћи у сусрет. Не треба штедети на деци и ми желимо да им створимо што боље услове. Оно што је годинама било у плану Дирекције и годинама се одлагало, сада се реализује. У припреми је асфалтирање две улице Александра Марковића и Саве Допуђе, а након тога преостаје још да се асфалтирају три улице, што очекујем да ћемо у току следеће године, бар једну или две завршити. Тако ће Ново насеље бити урбано решено“, рекао је Гајић.

О значају опремања дечјег игралишта у дворишту Епархијског дома, говорио је Мирослав Петаковић, старешина Храма светог великомученика Георгија. Он овом приликом истакао да је под окриљем цркве, ово право место где се могу окупити деца и родитељи.