Мој град

Почетак » Мој град » Вести » Мој град
Ученици трећег разреда О.Ш. “Владика Николај Велимировић“ презентовали су данас у просторијама Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ литерарне радове настале у оквиру радионице „Мој град“. Овај програм један је у низу којим град Ваљево обележава Празник града 20. март.
 
Малишани су овом приликом рецитовали песме и презентовали своје текстове о теми „Мој град“, инспирисани природним лепотама али и богатом историјом града на Колубари. Осим тога, искористили су и могућност да употпуне знање новим садржајима у складу са школским програмом и циљем ове едукативне радионице.
 
Иначе, ово је један од програма који библиотека реализује у сарадњи са школама  и пре свега се односи на активну наставу. Циљ је био да се деци презентује библиотека као место за „духовну“ радозналост, где се може остварити интерактивно дружење, али и спрега школе и ове установе. Данашња радионица била је и прилика да се деца из других школа, ученици нижих разреда од првог до четвртог, упознају са овим програмима, јер ће и они бити укључени у сличне активности убудуће.  
 

Leave a Comment