Молба епархије из Сочија за честицу моштију Светог Николаја

Почетак » Молба епархије из Сочија за честицу моштију Светог Николаја » Актуелно » Молба епархије из Сочија за честицу моштију Светог Николаја

Епископ ваљевски г. Милутин данас је примио писмо епископа Германа из Епархије града Сочија у Русији. Писмо су му уручили председник Скупштине града Ваљева Милорад Илић, члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић и одборник Милош Ковачевић, који су недавно боравили у посети овом граду и потписали Споразум о успостављању пријатељских односа две скупштине.

У писму између осталог пише да је Друштво српско-руског пријатељства Ваљева поклонило у фебруару икону Светог Владике Николаја Велимировића и том приликом  је епископ града Сочија прогласио Светог Владику Николаја за духовног покровитеља тамошње православне омладине . Епископ Герман је упутио молбу владики Милутину да храм у Сочију добије честицу моштију Светог Николаја Велимировића.

Епископ ваљевски г. Милутин је обрадован почетку сарадње два православна града, нарочито неговању верских односа, пре свега међу младима. На данашњем састанку је договорено да ће се радити на повезивању православне омладине града Сочија и светосавске омладине града Ваљева.