Мониторинг посета Министарства финансија (ЦФЦУ) и СKГО, пројекту Exchange 5 који реализује Ваљево и Уб

Почетак » Мониторинг посета Министарства финансија (ЦФЦУ) и СKГО, пројекту Exchange 5 који реализује Ваљево и Уб » Актуелно » Мониторинг посета Министарства финансија (ЦФЦУ) и СKГО, пројекту Exchange 5 који реализује Ваљево и Уб

Kако пројекат „Прилагођавање јавне својине потребама социо-економског развоја“ добија замајац, тако резултати и активности привлаче пажњу надлежних органа и надзора грант шеме. Наиме, 10.јула организована је мониторинг посета граду Ваљеву, приликом које су сви релевантни учесници Exchange 5 програма били пристуни, са циљем да се увере у напредак у реализацији и резултате које остварује и које ће пројекат, који се спроводи у Ваљеву и на Убу, тек остварити.
Посету је отворио поздравни говор градоначелника Слободана Гвозденовића, који је истакао суштинску важност овакве грант шеме за Републику Србију, и нарочит значај за економски развој за Ваљево и Уб. Градоначелник је навео да на агенди града, овај пројекат има висок приоритет и да реализација једног оваквог пројекта представља ствар престижа и високог друштва, будући да грант шему немају прилику нити капацитет да реализују све локалне самоуправе. Гвозденовић је истакао и да Exchange 5 програм тражи висок ниво посвећености и спремности управе да прихвати обавезе и спроведе пројекат, и да за такве захтеве Ваљево и Уб имају професионалце у својим редовима.
Након поздравних говора, приступило се радном делу посете, када су представници Министарства финансија (ЦФЦУ) и Сталне конференције градова и општина (СKГО) заједно са члановима пројектног тима и представницима обе управе, прегледали досадашње резултате и договарали даље кораке.
Гости из надлежних институција задовољни су отишли са састанка, уз обећање да ће са посебном пажњом пратити реализацију овог пројекта, будући да планиране активности представљају својеврсну иновативност у области управљања јавном имовином.