Муниципалне обвезнице

Почетак » Муниципалне обвезнице » Вести » Муниципалне обвезнице
Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и град Ваљево организовали су данас у Ваљеву едукативни семинар  из области издавања муниципалних обвезница. Учесници семинара били су  представнци финансијског сектора из Градских управа, јавних и јавно комуналних предузећа, установа и Регионалне привредне коморе.
 
Овом приликом предавач др Предраг Михајловић говорио је о начину и функционисању емитовања муниципалних односно градских  обвезница, о улози банака, брокера и финансијских саветника у овом процесу, о муниципалним обвезницама као инструменту финансирања пројеката, али и о непосредној припреми локалних самоуправа у циљу усклађивања старих са новим прописима из ове области.
 
Михајловић је указао на предности и потешкоће које могу уследити током емисије муниципалних обвезница и представио примере добре праксе из земаља у региону где је овај начин финансирања заступљен. Национална алијанса за локални економски развој организовала је овај вид упознавања са суштинским елементима процеса емисије муниципалних обвезница који ће убудуће бити омогућен градовима и јавним предузећима у циљу квалитетне и благовремене припреме за спровођење емисије обвезница као инструмента финансирања и улагања у локалну заједницу. Ваљево је један од три града у Србији где је НАЛЕД организовао едукацију о овој теми.  

Leave a Comment