Mузичко сценска бајка „Четири годишња доба“

Почетак » Mузичко сценска бајка „Четири годишња доба“ » Вести » Mузичко сценска бајка „Четири годишња доба“
У уторак 5. октобра, са почетком у 20 часова, на сцени Центра за културу биће премијерно изведена представа  “ Четири годишња доба’’.
„Четири годишња доба“ су музичко плесна бајка, настала у оквиру пројекта Феникс – радионица за озелењавање уметности коју реализује удружење „ Добри људи“ у сарадњи са Центром за културу Ваљево под покровитељством Града Ваљева.
 
Приближно 50 деце је кроз 4 уметничке радионице у протекла два месеца било ангажовано на припреми овог несвакидашњег сценског спектакла.
 
Најпознатије дело италијанског композитора Антонија Вивалдија,  овом приликом ће извести ученици гудачког одсека музичке школе „Живорад Грбић“, под диригентском палицом мр Снежане Стевановић,  а  глумци Омладинске позоришне сцене и деца, полазници драмских радионица Центра за културу, испричаће кроз игру и плес необичну љубавну причу.  Циљ пројекта је популаризација класичне музике међу децом и младима и афирмација младих ваљевских стваралаца.
 
Премијера и два репризна извођења су уврштена у програм Дечје недеље која се у нашем граду традиционално одржава прве недеље октобра. 

Leave a Comment