На атлетској трци „Генерал Ђукић“ и олимпијка Оливера Јевтић

Почетак » На атлетској трци „Генерал Ђукић“ и олимпијка Оливера Јевтић » Актуелно » На атлетској трци „Генерал Ђукић“ и олимпијка Оливера Јевтић

На овогодишњој 16. Меморијалној трци „Генерал Светомир Ђукић“, која ће се одржати у петак, 28. октобра, са почетком у 10.00 часова, на регионалном путу Ваљево- Бајина Башта, очекује се велики број учесника, а такмичиће се и наша прослављена атлетичарка Оливера Јевтић. То су на данашњој конференцији за новинаре најавили организатори трке – представници Спортског савеза Ваљева и Атлетског клуба „Металац“. Трка „Генерал Ђукић“ је стална градска манифестација која се одржава сваке године.

„Град Ваљево је за реализацију ове трке издвојио 250.000 динара. Старт и циљ трке су код ресторана „Платани“, а главна трка се одвија на релацији Платани-Јовања-Платани. Ове године смо били ажурнији и на време смо прибавили сва потребна документа за одржавање ове трке и у реализацији ове трке ће нам помоћи Полицијска управа Ваљево“, рекао је Радомир Симић, секретар Спортског савеза Ваљева.

Владимир Марковић Хари из АК „Металац“ је рекао да су за ову трку чули бројни спортисти и рекрeативци из Србије.

„Главна трка Платани-Јовања-Платани одржава се на стази која је дуга 10 километара. Ове године ће учествовати и наша олимпијка, Оливера Јевтић, која је пре неколико година била и промотер наше трке. На једном од кросева нам је рекла да је то лепа и корисна манифестација и да је треба одржавати и даље. Захваљујем се војсци, полицији који су нам помогли. Апелујем на директоре школа да изведу мало више деце, нека се бар прошетају. Биће обезбеђена лекарска подршка, чајеви за учеснике. Ова трка се огранизује у част генерала Ђукића, који је 1906. успоставио ову трку, трчећи до Јовање“, рекао је Марковић.

Поред предшколаца, основаца, средњошколаца, јуниора и сениора, у трци ће учествовати и представници војске и полиције. За саобраћај ће тог, дана, у петак, 28. октобра, од 10.00 до 14.00 часова, бити затворена деоница регионалног пута Ваљево- Бајина Башта, од ваљевске „Пиваре“ до Јовање.