На Дивчибарама одржана ликовна колонија

Почетак » На Дивчибарама одржана ликовна колонија » Актуелно » На Дивчибарама одржана ликовна колонија
dscn5151dscn5173img_4260-1img_4280kolonijakolonija1

На Дивчибарама је протеклог викенда одржана ликовна колонија „ЕХО,РУБОВИ III“ чији је циљ био унапређење културних садржаја на планинској висоравни надомак Ваљева, али и промоција природних лепота, као и туристичких потенцијала.

„Природа је инспиративно утицала на уметнике, а уметници су допринели оживљавању планине. Атмосфера у колонији је била пријатна и радна, а уметници су стварали напољу и у посебном простору који је био намењен за њих. Ове године изложба је имала међународни карактер, а само тако се успоставља истинска уметничка сарадња. Истовремено, промовишемо и туристичку понуду и ван граница наше земље “, оценио је Дејан Богојевић, творац ове ликовне колоније, књижевник и ликовни уметник. Организатор ликовне колоније је часопис за књижевност, уметност и културу „АКТ“, генерални покровитељ хотел „HEBA“, а пројекат је суфинансирао град Ваљево кроз конкурс за пројекте у култури који је завршен у првој половини ове године.

Ликовну колонију „ЕХО, РУБОВИ III“ посетио је у суботу и градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић који је овом приликом пружио подршку уметницима и изразио задовољство што су овом манифестацијом обогаћени културни садржаји на Дивчибарама. Градоначелник је оценио да су овакви и слични садржаји потребни у циљу промовисања природних ресурса ваљевског краја али и културне баштине.

Ликовна колонија на Дивчибарама одржана је трећи пут, а овогодишњи учесници су: Драгана Купрешанин из Београда, Наталија Пулејкова Радеска из Македоније, Мартина Андрејевић из Београда, Радомир Илић из Ваљева, Драгана Грујичић из Београда, Тања Лугоња из Ваљева, Јасмина Мима Васиљевић из Крагујевца, Јованка Божић из Ваљева, као и организатори из „АРТ групе АКТ“ Дејан Богојевић, Данијела Падејски и Данијела Богојевић.

У оквиру колоније одржана је и мини изложба свих бројева часописа „АКТ“, а до краја године, дела настала на ликовној колонији на Дивчибарама, биће представљена на групној изложби у Ваљеву.