На дневном реду седнице Градског већа програми рада установа и предузећа

Почетак » На дневном реду седнице Градског већа програми рада установа и предузећа » Актуелно » На дневном реду седнице Градског већа програми рада установа и предузећа
vece1vece2vece3

Чланови Градског већа утврдили су предлог решења о давању сагласности на програме рада за 2017. годину: Центра за социјални рад, Предшколске установе „Милица Ножица“, Народног музеја, Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“, Завода за заштиту споменика културе, Модерне галерије, Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“, Центра за културу, КУД „Абрашевић“, Међуопштинског историјског архива, Установе за физичку културу „Валис“, Јавног предузећа за управљање и коришћење регионалног вишенаменског хидросистема Стубо-Ровни, ЈП „Агроразвој-ваљевске долине“ и Туристичке организације Ваљево.

Градска управа за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове доставила је акт Градском већу са примедбама о начину финансирања Јавног предузећа за управљање и коришћење региналног вишенаменског система Стубо-Ровни „Колубара“ у 2017. години. „Предузеће ће наставити да функционише, а ми ћемо се потрудити да добијемо мишљење ресорног министарства да овај проблем решимо у наредних шест месеци. Остаје чињеница да је ово предузеће изузетно вредно и да је у њега до сада уложено више од 70 милиона евра, а чињеница је да ово предузеће тек треба да стиче планирану добит. Ми смо се Републици обратили дописом пре 2,5 месеца и Министарству финансија где смо их обавестили о проблему и затражили предлог решења, а одговор још нисмо добили“, рекао је на седници заменик градоначелника др Драган Јеремић. Он је додао и то да ће руководство града разговарати са менаџментом овог јавног предузећа о коефицијентима и платама, које су високо рангиране.

Приликом утврђивања програма рада установа културе, Дејан Богојевић, члан Градског већа задужен за културу говорио је о предлогу да ове године Град организује „Културно лето“ које би имало низ богатих садржаја, а чије би финале биле „Тешњарске вечери“. Богојевић је овом приликом сугерисао установама културе да аплицирају са пројектима за средства домаћих и страних фондова. „Неке установе културе до сада нису ниједном конкурисале за средства код ресорног министарства, а то је важно због унапређења рада. Зато је веома битно да се ове године доставе пројекти“, рекао је Богојевић.

Градско веће, поред осталог, утврдило је и предлог одлуке о обављању послова спровођења пољопривредне политике и политике руралног развоја, предлог одлуке о промени правне форме ЈП „Агроразвој-ваљевске долине“ као и предлог одлуке о изменама одлуке о оснивању ЈП „Агроразвој-ваљевске долине“.

Утврђен је и предлог програма коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту животне средине као и предлог одлуке о награди града Ваљева.