На Градском већу о Полету, Општинској стамбеној агенцији и Ваљево туристу

Почетак » На Градском већу о Полету, Општинској стамбеној агенцији и Ваљево туристу » Вести » На Градском већу о Полету, Општинској стамбеној агенцији и Ваљево туристу

На данашњој седници Градског већа утврђен је предлог Одлуке о изменама и допунама одлуке о организовању друштвеног предузећа за вршење комуналних услуга и промет робе “Полет“ Ваљево као јавног комуналног предузећа. Предлог Одлуке уследио је на иницијативу Управног одбора “Полета“ и у складу је са одредбама Закона о јавним предузећима, рекла је начелница Одељења за послове органа града Јелица Пањковић Тешић образлажући разлог за доношење оваквог предлога одлуке.

Сумирајући извештај о пословању ЈП “Полет“ за 2009.годину, директор овог јавног предузећа је истакао да је у прошлој години остварена добит од 133.000 динара. Како је наглашено ова добит би била и већа да није било великих ивестиционих улагања, пре свега санације последица пожара на Новој пијаци, реконструкције пијаца у Белошевцу,К олубари два и старој пијаци. При крају су радови на завршетку водоводне мреже и изградња приступног платоа за доставу робе из улице Селимира Ђорђевића, наласио је директор Лукић. Ова инвестиција вредна је око девет милиона динара. Чланови Већа прихватили су извештај о пословању Полета, као и предлог закључка о прихватању извештаја о извршеном надзору у овом предузећу.
Прихваћени су и извештаји о пословању “Општинске стамбене агенције“ и “Ваљево туриста“ у 2009.години.
Закључци са данашњег заседања Градске владе биће прослеђени Скупштини града на даље разматрање.
 

 

Leave a Comment