На клизалишту 5 000 деце

Почетак » На клизалишту 5 000 деце » Актуелно » На клизалишту 5 000 деце

Сваког дана на клизалишту испред Центра за културу буде око 100 малишана. Клизалиште ће засигурно радити до 12. фебруара. Трошкове његовог рада сноси град Ваљево.

Град је са предузећем “Гемтехник” из Београда склопио уговор о постављању и одржавању клизалишта с природним ледом испред Центра за културу. Клизалиште је димензија 26 х 10 метара. Вредност уговора је 900. 000 динара са ПДВ-ом. То је знатно јефтиније него што су клизалиште платили Лајковац или Шабац. Лајковац је, рецимо, клизалиште платио 3. 000. 000 динара, а Шабац 1. 068. 000 динара. Ваљево је чак ове године клизалиште добило за 200 000 динара јефтиније него пропшле године. Ова веома прихватљива цена постигнута је захваљујући промишљеном спровођењу јавне набавке.

Радно време клизалишта је од 9 до 23 сата. Цена карте са изнајмљивањем клизаљки је 150 динара. За тај новац деца се клизају 80 минута.

Град је обезбедио за децу до 15 година бесплатно клизање понедељком, средом и петком у периоду од 9 до 10 сати и 30 минута. Бесплатно клизање имаће првих педесет малишана који се појаве на клизалишту.

За клизалиште је у вечерњим сатима обезбеђена адекватна расвета. Млади Марко Кнежевић, који ради на издавању клизаљки и брине о свему осталом, каже да су деца и њихови родитељи веома задовољни временом које проведу на клизалишту. На отвореном су, науче да клизају, физички су активни. Природно, највише деце на клизалишту било је током Новогодишњих и Божићних празника. Намера је градске власти да убудуће сваке године, без прекида, клизалиште буде у Ваљеву и да деца током празника и зимског распуста могу да се клизају.

Власници клизалишта, по уговору, после 12. фебруара могу да оду сваког дана, али могу и да остану те дане до 20. фебруара.