На Савиндан у Ваљеву-Светосавска трка

Почетак » На Савиндан у Ваљеву-Светосавска трка » Вести » На Савиндан у Ваљеву-Светосавска трка
Традиционална Светосавска атлетска трка одржаће се и ове године у Ваљеву на Савиндан у понедељак 27. јануара 2014. године са почетком у 12.00 часова. Старт и циљ трке је у Карађорђевој улици код Градског трга и тим поводом део Карађорђеве улице, Синђелићеве, Пантићеве и Улице Вука Караџића биће затворене за саобраћај у термину од 11.00 до 13.30 часова.
 
Први учесници трке и ове године биће дечаци и девојчице предшколског узраста који ће трчати на стази дугој 200 метара, потом ће се на 800 метара такмичити ученици ваљевских основних и средњих школа, јуниорке и сениорке трчаће на 3000 метара, јуниори и сениори на 5000 метара, припадници Војске Србије и полиције трчаће на 1500 метара, док ће ветерани и рекреативци трчати на стази дугој 1000 метара. Стаза је кружна и учесници ће трчати улицама Града.
 
„За разлику од претходне године, термин за „Бели крос“ померен је за 2. фебруар, тако да је интересовање за атлетску трку у Ваљеву велико. Прошле године имали смо око 340 учесника, а ове године, осим атлетичара из Улциња најављен је и долазак Амеле Терзић. За такмичаре који буду најбоље пласирани предвиђене су новчане, робне награде, медаље и дипломе“, речено је између осталог на данашњој конференцији за новинаре на којој је најављена 16. Светосавска трка у Ваљеву. Из буџета Града Ваљева за организацију трке опредељено је 300.000 динара, а осим тога преко 30.000 динара обезбедили су спонзори.
 
Пре почетка данашње конференције за новинаре, учесници су минутом ћутања одали пошту Ненаду Кузмановићу дугогодишњем члану Организационог одбора Светосавске атлетске трке у Ваљеву који је преминуо у јануару ове године.
 
 
 
 
 

Leave a Comment