На снази редукција у испоруци електричне енергије-систем стабилан

Почетак » На снази редукција у испоруци електричне енергије-систем стабилан » Вести » На снази редукција у испоруци електричне енергије-систем стабилан
Од јуче је на подручју града на снази напонска редукција у испоруци електричне енергије и процењује се да је уштеда на нивоу од пет одсто. Улична расвета је искључена по утврђеном распореду, а у току дана биће искључена и декоративна расвета на Градском тргу и другим локацијама у граду. Снабдевање електричном енергијом функционише без проблема и систем је  у овом тренутку стабилан и поред великог оптерећења. Електродистрибуција је искључила велике потрошаче, а од грађана се очекује да уложе додатни напор и да у што већој мери редукују потрошњу како би ефекти били што бољи, закључено је између осталог на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације.
 
Даљински систем грејања функционише без проблема, водоснабдевање такође, осим малих проблема на мрежи сеоског водовода „Прскавац“. С обзиром на то да нових снежних падавина није било у протекла 24 сата, путари су искористили суво време како би по посебним налозима очистили путеве и улице који нису у редовном програму одржавања. Захваљујући добро организованом и ефикасном раду  предузећа која одржавају путеве, све је мање захтева грађана за додатним уклаљањем снега и леда. Од данас је у програм чишћења улица и путева укључено и пет машина по налогу републичког Штаба за ванредне ситуације, а у функцији је и машина за чишћење снега коју је уступио наш суграђанин Живорад Јовић из Буковице. Такође, по налогу градског Штаба, и предузеће „Ваљево-пут“ активирао је своју механизацију која ће одржавити путни правац  Ваљево-Лесковице-Повленска коса.
 
Припадници Војске Републике Србије данас ће чистити приступни пут у Горњем Црњиљеву, а радници Видрака наставиће са чишћењем јавних површина. Из овог јавног предузећа апелују на грађане који су корисници паркинга у Улици Проте Матеје и паркинга иза Привредног суда да у понедељак 13. фебруара у периоду од 9.00 до 13.00 часова, уклоне своје аутомобиле како би радници овог предузећа могли несметано да уклоне снег и лед са ових површина. Сви корисници ова два паркинга, могу преместити своја возила на паркинг простор код Југопетролове пумпе, паркинг код Храма или паркинг код Дома здравља.
 
Наставља се интензивно уклањање леденица. Јуче су чланови спелеолошке секције Друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“ уклањали снег и лед са крова зграде Телекома у центру града и Инфективног одељења Болнице. „Помоћ спелеолога је веома важна, јер је реч о специјално обученим момцима спремним да помогну у тешким условима и они ће бити ангажовани и у убудуће приликом интервенција на тешко приступачним објектима од виталног значаја за функционисање града“, речено је између осталог на данашњој седници Штаба.
 
Штаб је на данашњој седници донео одлуку да се одмах ангажује стручно-оперативни тим за поплаве, због веома лоше хидролошке ситуације. Они ће анализом стања и константним праћењем ситуације дефинисати мере које ће бити предузете у случају евентуалних поплава.
 
Штаб ће заседати и током викенда. 

Leave a Comment