На трагу светлости

Почетак » На трагу светлости » Вести » На трагу светлости
Изложба фотографија чланова Фото савеза Србије „На трагу светлости“ и самостална изложба Александра Јовановића, отворене у неформалној галерији „Плато“ у предвечерје 24. Тешњарских вечери, за град врсних фотографа какав је Ваљево, била је одлична увертира у летњи фестивал. Изложени су радови награђивани протекле године на изложбама највишег ранга у земљи и иностранству.
 
Самосталну изложбу Александра Јовановића употпунио је говор Мирослава Јеремића, мајстора фотографије и председника Фото-кино клуба Ваљево, који је отворио изложбу. У пријатној августовској вечери, читав догађај оплеменио је наступ талентованих Милене Марковић и Николе Милутиновића, ученика Музичке школе.
 
Саша Јовановић, члан Фото-кино клуба Ваљево, потиче из познате фотографске породице. Деда Обрен био је чувени дугогодишњи ваљевски фотограф, који је овековечио поједина раздобља историје Ваљева, а традицију породичног атељеа и фотографске радње наставио је и Сашин отац Бата. За разлику од њих, Саша се фотографијом бави аматерски.
 
Уметничком фотографијом се бави већ пет година, а од тада до данас излагао је на више од сто колективних изложби. Освојио је више награда и похвала, а у ФСС има звање фото- аматера прве категорије. За ову прилику изложио 44 фотографије средњег галеријског формата. Посетиоци ће моћи да је погледају од 5. до 13. августа у галерији „Плато“.     
 
 

Leave a Comment