Набављене противградне ракете

Почетак » Набављене противградне ракете » Вести » Набављене противградне ракете
Сектору за ванредне ситуације – Радарском центру „Близоњски вис“ данас је предато 37 противградних ракета, које је набавио град Ваљево од фабрике „Крушик“.
 
Ракете, чија je вредност милион динара, данас су преузете из „Крушика“ и одмах ће бити расподељене на 12 лансирних станица. Ракете су набављене у оквиру Програма за коришћење средстава за предузимање превентивних мера за смањење ризика од елементарних непогода у 2015. години. 
 
„Град је врло брзо реаговао, преузео ракете и предао Радарском центру. Програмом је опредељено и два милиона за противградне стрелце, који ће сутра добити по 27.000 динара, као једнократну накнаду.
 
Ракете ће бити расподељене по плану Радарског центра. Да ли ће бити даље набавке ракета, одлучиће се у договору са градоначелником, јер смо обавештени да пет станица неће добити ракете. Разговараћемо о могућности да у ребалансу буџета обезбедимо додатна средства за набавку потребних ракета“, рекао је Никола Радојичић, члан Градског већа.
 
Комисије за процену штете су већ од данас на терену. До сада је поднето 110 пријава грађана.
 
„Захтеви се махом односе на градско подручје и део Дегурића који је највише био захваћен градом, што се тиче пољопривредне производње. У Дегурићу су највише оштећени воћњаци шљива и јабука. Што се тиче градског подручја, највише је оштећених аутомобила, прозора, кровних конструкција и црепова“, рекао је Никола Радојичић.
 
Након прелиминарне и детаљне процене, одлучиваће се о помоћи и износима који ће се доделити оштећеним лицима.

Leave a Comment