Награде за представу „Глупаци“

Почетак » Награде за представу „Глупаци“ » Вести » Награде за представу „Глупаци“
Представа ,,Глупаци“ по тексту Нила Сајмона, а у режији Ангелине Лукић у извођењу Омладинске позоришне сцене ОПС! Центра за културу Ваљево, освојила је две награде на Фестивалу омладинских позоришних представа у Јагодини. Награду за најбољу сценографију освојили су Јана Маринковић Арсенијевић и Немања Радовановић, а награду за најбољу женску улогу освојила је Јелена Ристић за улогу Лене, госпође Зубрицки.
 
Представа ,,Глупаци“ премијерно је изведена у оквиру овогодишњих ,,Тешњарских вечери“ . Прва реприза одиграна је 24. октобра на сцени Центра за културу за ученике петог разреда свих основних школа Града Ваљева у оквиру овогодишњих ,,Дана дечје културе“. На поменутом Фестивалу, сјајно је прихваћена код омладинске публике и добила је одличне критике стручног жирија.
 
Посебна вредност представе је тимски рад. Чланови ОПС!-а су сами радили сценографију (Јана Маринковић Арсенијевић и Немања Радовановић), костиме шминку, фризуре (Никола Југовић), избор музике и ауторску музику ( Ђорђе Марковић), организацију, укључујући и инспицијента и суфлера (Александар Савић). Режију потписује ментор ОПС!-а, глумица Ангелина Лукић. У представи игра 14-оро младих од 15-18 година.
 

Leave a Comment