Награђена прворођена беба у Православној Новој години

Почетак » Награђена прворођена беба у Православној Новој години » Вести » Награђена прворођена беба у Православној Новој години
Прва беба рођена 14. јануара, када се обележава Православна Нова година, је Лука Николић и на основу Одлуке Скупштине града Ваљева, породица је награђена новчаним износом од 20.000,00 динара, хигијенским пакетом, вредности 5.000,00 динара и беби седиштем за аутомобил.
 
Начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић је обишао ову породицу и честитао родитељима Ивани и Предрагу, који имају и деветогодишњег сина Андрију. С обзиром на то да је градском одлуком планирано да буду награђене породице прворођене деце 1. јануара и 14. јануара, ове године није додељена награда за бебу рођену за Нову годину, јер је прва беба са територије града Ваљева рођена 3. јануара. Иначе, од 1. јануара до 25. јануара наш град је богатији за 33 бебе.
 
Начелник Градске управе је истакао да је Град Ваљево и у 2016. години планирао у буџету бројна издвајања из области социјалне заштите и подршке породици: „Обавеза представника локалне самоуправе је да олакшамо и подстакнемо младе да се одлуче на родитељство, јер је унапређење положаја породица један од главних начина развоја локалне заједнице. Град Ваљево је поред читавог сета услуга, од ове године увео и нове услуге, које ће уз већ постојећа издвајања у области социјалне заштите, Ваљево учврстити на водећем месту локалних самоуправа које велику пажњу придају унапређењу социјалне заштите.“
 
У 2016. години ће се наставити са финансирањем незапослених породиља, за шта је планирано 30 милиона динара. У прошлој години, ову накнаду је почело да користи 250 породиља и њихов укупан број је био 515.  Фондација за талентоване ученике и студенте ће са 17.850.000,00 динара стипендирати 248 ученика и студената. Биће настављено финансирање Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју са 10.415.550,00 динара. Од ове године је у оквиру Дневног боравка уврштена и услуга за одрасле са сметњама у развоју. За накнаду за треће дете у 2016. години је планирано седам милиона динара. Центар за вантелесну оплодњу ће се финансирати са 3.500.000,00 динара. Нова услуга је и увођење личног пратиоца за децу са инвалидитетом и сметњама у развоју, за шта је планирано 2.300.000,00 динара.
 
Град Ваљево ће у 2016. години финансирати и бројна допунска права инвалида, накнаде трошкова боравка деце у Предшколској установи „Милица Ножица“, помоћ и негу старих и других лица и бројне друге услуге.

Leave a Comment