Награђено 22 ученика поводом Дана града Ваљева

Почетак » Награђено 22 ученика поводом Дана града Ваљева » Вести » Награђено 22 ученика поводом Дана града Ваљева
Поводом обележавања Дана града Ваљева- 20. марта, уручене су награде ученицима генерације основних и средњих школа. Најуспешнији основци, њих 16, добили су по 30.000 динара и диплому, док је 6 средњошколаца добило по 40.000 динара и диплому. Награде су уручили градоначелник Станко Терзић и председник Скупштине града Михаило Јокић.
 
На свечаности која је тим поводом одржана у сали Скупштине града Ваљева, градоначелник је подсетио да се 20. март као Дан града обележава већ 11 година, након одлуке која је усвојена на седници тадашње Скупштине општине од 13. децембра 2002. године.
 
 
„Прошле године, на скупштинском заседању од 10. августа, донета је Одлука о приступању промене Статута града, а након тога одржана је и јавна расправа о Нацрту одлуке којом се овај празник враћа на 15. септембар, који је обележаван као Дан града од педесетих година прошлог века до 2002. године. Сва дешавања око промене датума не смеју бити препрека да се доделе награде најбољим појединцима или групи стваралаца који су својим радом задужили град“, рекао је градоначелник Станко Терзић и подсетио да је 1996. формирана Фондације за младе таленте и да се средства за младе и успешне ученике и студенте стално повећавају. Ове године је за то из буџета Града издвојено 13 милиона динара, а додељене су 184 стипендије.
 
„Заједничка је обавеза свих учесника у овом поступку, како Комисије за доделу награда, тако и руководства Града, да се таква ситуација више никада не понови. Додела награде треба да буде свечани чин, који ће окупити све добронамерне људе. На тај догађај не сме пасти сенка било каквог странчарења и политизације. Сматрам зато да је овогодишња додела младима прави потез, а да су њихови успеси темељи лепше будућности града. То је потврђено и скоро једногласном одлуком одборника на последњој седници Скупштине града да се награде доделе на овакав начин. Награде које се данас додељују најбољим ученицима основних и средњих школа, значе да град цени њихов рад. Она истовремено, треба да буде подстрек свим младим људима да своју енергију усмере да постану вредни ђаци и студенти“, рекао је у свом обраћању градоначелник Станко Терзић.
 
У име награђених ученика, захвалила се Галина Ђорђевић, бивша ученица Прве основне школе, а на свој начин и ученик Средње музичке школе „Живорад Грбић“ Алекса Мирковић, који је на хармоници одсвирао Семионову „Сонату бр.1“. У програму су наступиле и Јелена Лукић, ученица 2. године Средње музичке школе, која је на гитари одсвирала композицију „Севиља“ Исака Албениза и Милица Ђурић, 1. година Ваљевске гимназије која је одрецитовала „Усамљеникову песму“ Десанке Максимовић.
 
Свечаности поводом празника Дана града присуствовали су представници војске, полиције, свештенства и привредника.

Leave a Comment