Наградни литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа „Слике мога града“

Почетак » Наградни литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа „Слике мога града“ » Вести » Наградни литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа „Слике мога града“

 

 

Поводом 20. марта  – Дана града Ваљева Град Ваљево и Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ расписују наградни литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа на тему:

 
„Слике мога града“
 
На конкурсу могу учествовати ученици основних и средњих школа са територије града  Ваљева.
Сваки учесник може учествовати на конкурсу са највише једним радом.
Ученици у форму есеја, кратке приче или песме треба да опишу део или делове свога града и његове околине које воле, за чије очување или заштиту се залажу, која су важна места њиховог одрастања али и симболи живота и трајања овог краја. То могу бити амбијенталне целине, грађевине и споменици, улице и паркови, дворишта и дрвећа, реке и излетишта…
Стручни жири ће приспеле радове оцењивати у три категорије:
1.      узраст од првог до четвртог разреда основне школе
2.      узраст од петог до осмог разреда основне школе
3.      средњошколски узраст
и у свакој од категорија прогласити победнике.
 
Конкурс је отворен до 12. марта 2012.год. Радове треба послати у четири штампана примерка до 12. марта на адресу: Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ (са назнаком за конкурс), Војводе Живојина Мишића 35, 14000 Ваљево.
Литерарни радови морају бити писани ћирилицом (Word document, font Times New Roman, величина фонта 12, проред 1,5). Радови ученика најмлађе категорије могу бити писани руком.
Радови треба да буду потписани шифром. Решење шифре, име и презиме ученика, разред и школа као и контакт телефон и mail адреса, шаљу се у посебној коверти.
 
Представљање награђених радова  биће одржаножо 15. марта у Холу Центра за културу Ваљево на Вечери посвећеној ученичком раду и стваралаштву.  
Награде ауторима  најбољих  радова ће бити уручена на Академији поводом прославе Дана града.
 
Додатне информације могу се добити на адреси  [email protected]
 

Leave a Comment