Најава Дана изазова 2018. године

Почетак » Најава Дана изазова 2018. године » Актуелно » Најава Дана изазова 2018. године

Централна манифестација „ Дан изазова Ваљево 2018. године“ одржаће се у среду 30. маја у седишту „Асоцијације спорт за све“ Ваљево, Пијачни кеј (бивши Партизан) са почетком у 14 часова, најављено је на данашњој конференцији за новинаре. Мото овогодишње манифестације је „Вратите своје улице, вратите своју будућност“

„ Град Ваљево сваке године узима учешће у овој манифестацији која се одржава на светском нивоу. Манифестација је замишљена као такмичење између градова, односно општина сличних демографских карактеристика и у овој манифестацији узимају учешће сви грађани једног града. Учествовање подразумева укључење у било који спорт, игру и физичку актривност у трајању од најмање 15 минута непрекидно. Овом приликом позивам сва спортска удружења, све предшколске установе да са својим члановима узму учешће у овој манифестацији,“ изјавио је Радомир Симић, секретар Спортског савеза Ваљево.

Милан Поповић председник удружења „Спорт за све“ Ваљево детаљније је говорио о правилима манифестације.

„ Групе и појединци који учествују у Дану изазова своје учешће пријављују организатору акције у свом граду или предавањем пријавног листа у канцеларију Спортског савеза Ваљева до 19 часова и 30 минута у среду 30. маја. У 20 часова укупан број учесника се упоређује са бројем грађана тог града и утврђује се проценат учешћа. Коначни проценат учесника из једног града се упоређује са процентом учесника из званичног супарничког града. Победник има право да истакне заставу свог града у супарничком граду у трајању од недељу дана. Дан изазова је истовремено прилика за успостављање сарадње, пријатељских, културних, спортских, привредних и туристичких веза међу градовима а главни циљ је здравље нације, јер само здрава нација има будућност ,“ истакао је Поповић.

Манифестацију Дан изазова организује „Асоцијација спорт за све“ у сарадњи са Спортским савезом Ваљево.