Најава Дечје недеље

Почетак » Најава Дечје недеље » Вести » Најава Дечје недеље
„Свако дете срећног лица чува једна породица“, слоган је овогодишње Дечје недеље која се одржава од 6. до 12. октобра, речено је на данашњој конференцији за новинаре, на којој је представљен и програм предстојеће манифестације.
 
Начелник Градске управе за локални развој, привреду,урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић се захвалио Организационом одбору и школама које су дале свој допринос кроз добре и садржајне предлоге. Суботић је рекао да ће град Ваљево ову манифестацију финансирати са 120 хиљада динара из буџета, а приход од 80 хиљада динара се очекује од продаје карата, улазница и поштанских маркица, које су намењене за ову манифестацију. Нагласио је и да је Организациони одбор успео да уприличи и представе за децу уз минимална средства.
 
Основна школа „Прота Матеја Ненадовић“ из Бранковине је овогодишњи домаћин ове највеселије, дечје манифестације. Деца ће имати могућности да присуствују многим програмима који су њима намењени, а у појединим ће и учествовати. 
Организациони одбор и ове године је припремио богат програм који ће бити реализован у свим основним, како градским, тако и сеоским школама, Предшколској установи, Центру за културу и другим локацијама. Тако поред градског програма, сви вртићи, основне и средње школе, свакодневно ће организовати низ програма за децу која их похађају. Неке од њих већ годинама се традиционално организују специјално за ову прилику: пазар-базар, друг-другу, дрво генерације у свакој основној и средњој школи и свим вртићима, скечеви, музичко плесни перфоманси, изложбе, спортски дани и још много тога. Сигурно је да ће у овој посебној недељи намењеној деци свако дете пронаћи садржај у коме ће моћи д искаже своју креативност, машту и таленат. 
 
Весељко Белушевић, члан Организационог одбора манифестације је рекао  да ће током Дечје недеље бити одржано неколико одличних представа за децу, а за прваке основних школа планиран је поздрав градоначелника Ваљева.
Представник Центра за културу Ангелина Лукић је истакла да ће у у Ваљеву током манифестације бити одржано преко 300 програма, а у оквиру градског програма одржаће се 54 активности за сву децу и грађане Ваљева на више локација.
 
Низом активности посебна пажња биће усмерена на значај породице и права сваког детета да одраста у породичном окружењу.
 

Leave a Comment