Најава Јуниорског кошаркашког турнира

Почетак » Најава Јуниорског кошаркашког турнира » Вести » Најава Јуниорског кошаркашког турнира
„Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево 2015.“ који се поводом Дана града Ваљева – 20. марта одржава у граду на Колубари, место је сусрета младости, талената и врхунских тренерских метода. Овај турнир, четврти по реду који се одржава, под слоганом Кошарка спаја, угостиће младе играче, тренере, спортске раднике, али и многобројне љубитеље кошарке, међу којима су и велики зналци овог спорта. Сви они ће имати прилику да упознају лепоте историјског, туристичког, али и кошаркашког Ваљева, речено је на данашњој конференцији за новинаре.
 
Група кошаркашких ентузијаста је 2012. године покренула иницијативу о организовању овог турнира а град Ваљево и КК „Металац“ су препознали значај овакве спортске приредбе и подржали организацију турнира. Први, 2012. као и други 2013. године Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево је био посвећен Луки Станчићу и носио је назив „Меморијал Лука Станчић“, по легендарном, некадашњем кошаркашу и чувеном тренеру Металца, сарајевске Босне и млађих југословенских селекција. Трећи турнир је одржан под слоганом Кошарка спаја, а посвећен је био свим кошаркашким легендама града Ваљева. Схвативши значај једне овакве манифестације Кошаркашки Савез Србије је 2013. године уврстио Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево у свој календар и прихватио да буде Генерални покровитељ турнира.
 
„Велики је значај овог турнира за град Ваљево, не само због Металца који је присутан већ деценијама у врху наше кошарке, већ и због младих генерација које на овај начин могу да виде екипе које имају реноме не само на територији Србије, већ и целе Европе. Од почетка одржавања турнира имали смо екипе чији су клубови у врху европске кошарке и зато је ова спортска манифестација значајна не само за Град већ за кошарку уопште“, нагласио је, председник Организационог одбора турнира Александар Вујић Суботић на данашњој конференцији за новинаре и упутио позив свим суграђанима да присуствују турниру.
 
Секретар Спортског савеза Ваљево Радомир Симић говорио је о предстојећем турниру. Истакао је да су Покровитељи турнира Град Ваљево, Кошаркашки савез Србије, Спортски савез Ваљево, Кошаркашки клуб „Металац“ и многобројни пријатељи и донатори који помажу да ова манифестација буде на високом нивоу. Турнир почиње у петак 20. марта у 13 часова. Стални учесници турнира су КК“Партизан“, КК „Унион Олимпија“, КК „Босна“ као и екипа Приевица из Словачке, која сваке године наступа као гост града Ваљева. На турниру ће свакако бити и велики број гостију, а до сада су своје учешће потврдила многа значајна имена кошарке, а то су људи који се интересују за рад са млађим категоријама, одабрани скаути, менаџери и представници клубова. Екипу Металца ће водити два тренера Михајло Почек и Александар Јанковић.
 
Ваљево ће и ове године професионално и на највишем нивоу дочекати госте.
 
 

Leave a Comment