Најава концерта „Ваљево за Јапан“

Почетак » Најава концерта „Ваљево за Јапан“ » Вести » Најава концерта „Ваљево за Јапан“

 

Великим хуманитарним концертом који ће се одржати у четвртак 14. априла, са почетком у 20.00 часова на платоу испред Центра за културу, Ваљево помаже Јапану и јапанском народу.
Концерт је организован на иницијативу групе Ваљеваца, предвођене проф. др Бошком Ђукановићем, а наступиће највеће звезде домаће музике: Владо Георгијев са својим бендом, чији је студио „ВГ арт“ обезбедио бину, звук и расвету, Жељко Јоксимовић, Неверне бебе, Неша из Галије, Јелена Томашевић, Бора Ђорђевић, Харис Џиновић и Оливер Мандић.
 
„Град Ваљево је са задовољством прихватио да буде организатор једног оваквог концерта. Да вас подсетимо, Јапан и јапански народ је преко њихове Амбасаде у Београду уложио три милиона евра у Геронтолошки центар чија је изградња у току. Не само због тога, већ и због других врста подршке, желимо да пошаљемо из Ваљева поруку солидарности. Скупштина града Ваљева је на последњој седници донела одлуку да се за Јапан из градског буџета определи милион динара. Сва средства која буду прикупљена овом приликом биће упућена по договору Црвеном крсту или Амбасади Јапана“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић на данашњој конференцији за новинаре којом је најављен сутрашњи концерт. Градоначелник је позвао грађане да у што већем броју посете концерт и да сходно могућностима учествују у хуманитарној акцији.
 
Због концерта биће затворен један део Улице Вука Караџића од Гимназије до моста преко Колубаре, па је апеловано на све грађане Ваљева, који су у могућности, да дођу пешке на концерт.
 
„С обзиром на то да је првобитно било планирано да се концерт одржи у Хали спортова, па се одустало од те идеје, сви они који су већ купили карте могу добити новац назад или га могу приложити за помоћ Јапану. Град је анимирао већ бројна правна лица и привреднике да учествују у акцији, а већ доста њих се јавило. Важно је послати поруку да се град Ваљево увек када су неке тешке ситуације у питању, придружује хуманитарним акцијама и да ће тако бити и убудуће“, истакао је градоначелник.
 
Концерт ће бити одржан упркос временским условима како је и планирано на платоу Центра за културу.
 
Програм ће водити Јована Јанковић, док ће се у улози домаћина наћи Мића Орловић и Предраг Цуне Гојковић.
 
Концерт је бесплатан, а отворен је подрачун града Ваљева : 840-0000002447740-02 ВАЉЕВО ЗА ЈАПАН, као и рачун у Пиреус банци број 125-0000001785438-28 на који се могу уплаћивати новчани прилози. Акција прикупљања новца трајаће два месеца.
 
Сутра, пре одржавања концерта биће одржан Сајам авантуризма и авантуристичких спортова од 12 до 19 сати на платоу Центра за културу. Организатори ове манифестације чији је циљ да се помогне Јапану су Пословни факултет Ваљево Универзитета Сингидунум и удружење „Wild Serbia“ спелеолога Ивана Настића, уз подршку Центра за културу.
 
Сајам ће у 12 сати отворити градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић. Посетиоци ће моћи да прате демонстрације, али и сами да пробају спортско пењање, спуштање низ уже преко Колубаре, постављање шатора, јахање коња, стреличарство, биће и демонстрација вожње џипом по реци, рафтинга и параглајдинга. Током сајма одржаће се мини концерти, мала школа плеса и фитнес.

Leave a Comment