Најава манифестације “Дани купине“

Почетак » Најава манифестације “Дани купине“ » Вести » Најава манифестације “Дани купине“
Шеста по реду привредно-туристичка манифестација “Дани купине 2013.“ одржаће се у недељу 28. јула 2013.године у селу Ставе крај Ваљева, речено је на данашњој конференцији за новинаре.
 
Манифестација има за циљ да презентује и популаризује пољопривредне и туристичке потенцијале Става и читавог ваљевског краја. Званично отварање манифестације је предвиђено за 13 часова. Покровитељ ове манифестације је Град Ваљево, а грађани Става и фудбалски клуб “Ракац“су организатори ове манифестације, док су суорганизатори Регионална привредна комора Ваљево, Дирекција за пољопривреду и робне резерве Ваљево, Пољопривредна стручна служба Ваљево и Туристичка организација Ваљево.
Поред изложбе најбоље купине и производа од купине, изложбе домаће радиности и традиционалне српске кухиње, предвиђени су забавни, уметнички и комерцијални садржаји. Очекује се велики број посетилаца и учесника, а и учешће од 30 до 50 излагaча. Домаћини очекују и ове године да им у посету дође амбасадор Јапана.
Манифестација “Дани купине“ окупља велики број гостију и посетилаца како из Ваљева, тако и из других крајева, који учествују у програму и свакако доприносе његовом побољшању. Свакако на овај начин Месна заједница Ставе покушава да оствари развој кад је реч о промоцији сеоског туризма.
 
У пратећем делу програма планирана је вожња фијакера, гастро фест, такмичење у лову и спортске активности, а у мобилној амбуланти вшиће се прегледи и дијагностика.
 
 

Leave a Comment