Најава Сајма “СПРЕГ 2009.”

Почетак » Најава Сајма “СПРЕГ 2009.” » Вести » Најава Сајма “СПРЕГ 2009.”
Сајам привреде “СПРЕГ” ове године ће се по шести пут одржати у Првој основној школи од 22. до 24. априла. Град Ваљево је генерални покровитељ сајма, организатор је Агенција за маркетинг “Гатти”, а суорганизатор је Регионална привредна комора Ваљево. Најављујући Сајам “СПРЕГ 2009.” градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић је подсетио да су све три стране, потписујући протокол о сарадњи 2005. године,  преузеле један део послова у припреми и организацији Сајма привреде „СПРЕГ“.
 
 “Ове године, Град Ваљево се доследно држи обавеза преузетих овим протоколом, из жеље да и на овај начин помогнемо у промоцији и развоју привреде нашег краја. Ових дана на адресе неколико стотина фирми са нашег продручја стигло је, или ће стићи писмо у коме позивам све привреднике да се појаве на СПРЕГ-у било као излагачи, а свакако као посетиоци сајма. И ову прилику ћу искористити да позовем све привреднике без обзира на величину фирми, да озбиљно схвате овај сајам, као и значај овакве манифестације и учешћа на њој.  Све што је неко радио у протеклом периоду, а нарочито привреда једног краја, добиће пуни смисао и значај уколико се у најбољем издању сви представимо пред јавношћу, не само Ваљева, већ и шире. Овакве манифестације су прилика не само да се представе привредне активности, већ и да се размене искуства, науче многе стваре и успоставе значајни контакти који ће свима користити у даљем раду”, рекао је градоначелник.
 
Петар Николић, секретар Регионалне привредне коморе Ваљево је узразио је задовољство што је ове године урађено нешто што се покушавало претјодних година, а то је да се формира један квалитетан Организациони одбор. Захвалио бих се граду Ваљеву и градоначелнику, што су прихватили ове обавезе и што смо квалитетно и добро почели са припремама. Овај сајам треба да буде најбољи од свих до сада одржаних. Криза која је захватила свет, па и нашу привреду, не иде нам у прилог. Али мислим да ту ману треба да искористимо као потенцијалну предност и да покажемо све наше потенцијале. У оквиру сајма ћемо направити низ едукација, тренинга, округлих столова, довешћемо што више гостију, како би наши привредници добили нова сазнања о бизнису и склопили пословне контакте. Ми смо за ову годину направили радни програм догађања. Првог дана планирамо да направимо добру радионицу на тему маркетинга, с циљем унапређења продаје наших производа. Другог дана су инфо дани за мала и средња предузећа, где ћемо у сарадњи са Министарство за економију и регионални развој, науку и технолошки развој, Удружењем из Привредне коморе Србије довести бројне госте који ће имати шта да кажу нашим бизнисменима како да користе подстицајна средства. Очекујемо да ћемо тог дана имати много помоћника министара и државних секретара у Ваљеву, чланова Савет за мала и средња предузећа. У петак ће бити Трибина о примени прелазног трговниског споразума и примени Закона о јавним набавкама”, најавио је Петар Николић пратеће садржаје на овогодишњем СПРЕГ-у.
 
Александар Грујић, директор Агенције за маркетинг “Гатти” која је организатор Сајма “СПРЕГ” је рекао да су циљеви сајма да сви заједно делујемо како бисмо очекивали бољитак за наш град и Округ. “Припреме теку уобичајеним током. И ове године СПРЕГ ће се одржати у Првој основној школи.  Предстоји нам обилазак околних општина и привредника. Очекујем да ће се ове године појавити и велике компаније из Ваљева. Услови излагања су идентични условима од прошле године. Ценовник је номинално нешто виши него претходне године, али је реално нижи за 13 одсто. И то је један допринос да смањењем ценама помажемо привреди да у што већем броју учествују на сајму. Пријављивање излагача траје до 15. априла. Све о сајму можете прочитати и на сајту www.gatti.co.rs”, рекао је Грујић.
Сајам СПРЕГ у последњих пет година обишло је преко 50.000 посетилаца, активно је учествовало око 10.000 људи и представило се око 350 излагача из свих привредних области.

Leave a Comment