Најава шестог Фестивала дуван чварака

Почетак » Најава шестог Фестивала дуван чварака » Вести » Најава шестог Фестивала дуван чварака
Град Ваљево је покровитељ шестог Фестивала дуван чварака који ће се ове године одржати у недељу 9. октобра на платоу испред Дома пензионера и дуж кеја Колубаре. Манифестација која промовише бренд Ваљева и привлачи бројне посетиоце и ове године понудиће и занимљиве пратеће забавне садржаје.
 
„Препознајући оригиналност ове манифестације, одлучили смо да ове године као покровитељи понудимо простор, ангажујемо градска комунална предузећа и колико је могуће финансијски помогнемо њено одржавање“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић на данашњој конференцији за новинаре на којој је најављена „Чваркијада“. „Дуван чварци су дефинитивно бренд овог краја, не улазећи у то где су оригинално настали, али се Ваљево по њима препознаје. Град Ваљево, попут Лесковца, Гуче, Новог Сада и других, треба да има и ову своју препознатљиву манифестацију, поред Тешњарских вечери, Џез фестивала и других. Због свега тога, време је да се ове године Фестивал дуван чварака и званично уврсти у списак градских манифестација“, оценио је градоначелник Јаковљевић.
 
О значају подршке града, говорио је и Славољуб Баточанин који је предходних година био главни носилац организације овог Фестивала. „Драго ми је да смо се после пет година лутања коначно срели и договорили у две речи. Сви проблеми од раније су превазиђени, град је стао и стајаће иза ове манифестације. Поред појединачног привредног, туристичког и пословног значаја, Фестивал дуван чварака сигурно има значаја у промоцији Ваљева и његове околине“, рекао је Баточанин овом приликом.
 
Циљ организатора и града Ваљева као покровитеља је да Фестивал дуван чварака буде и остане међу десет аутентичних манифестација у Србији, који ће промовисати Ваљево и производе по којима су овдашњи житељи познати широм Србије. 

Leave a Comment