Најава “ Светосавске атлетске трке “

Почетак » Најава “ Светосавске атлетске трке “ » Вести » Најава “ Светосавске атлетске трке “

Традиционална спортска манифестација “ Светосавска атлетска трка “, 14. по реду  биће одржана у петак, 27. јануара 2012. године рекао је у данашњем обраћању новинарима Горан Лучић председник Савета манифестације.

 

Трка има међународни карактeр, а промотер трке је професор доктор Драган Животић. И ове као и претходних година, у укупно 14 трка наступиће припадници војске, полиције, рекреативци, ветерани, ученици основних школа, предшколци и такмичари у две најатрактивније трке јуниора и сениора.

 

Секретар Организационог одбора Радован Костић је говорио о наградама и рекао да су до сада награђивали прва три места јуниора и јуниорки, а од ове године је уведена новина у награђивању, тако што је проширена листа јуниора и јуниорки, па уместо досадашња три,  награђиваће се по пет првопласираних места јуниора и јуниорки. Разлог за ову новину је подстицање млађих категорија да се баве атлетиком. 

 

Старт и циљ свих трка је у Карађорђевој улици, на улазу/излазу са Градског трга, испред хотела “ Нарцис “. Стаза је кружна и трчи се асфалтом улицама града. Од 11.00 до 14.00 за саобраћај ће бити затворене улице: Карађорђева, Синђелићева, Пантићева, Владе Даниловића и Вука Караџића.

 

Поводом Светосавске атлетске трке , представници града Ваљева организоваће 27. јануара пријем за госте и учеснике , у сали Градског већа пре почетка трке.

 

Свечано отварање традиционалне спортске манифестације је у 12 сати. Организатор је Атлетски клуб “Металац“, а покровитељ је Град Ваљево.

 

Председник Организационог одбора ове манифестације Радоје Миловановић се захвалио Граду Ваљеву и донаторима, јер без њихове новчане помоћи ова манифестација не би успела, а такође позвао суграђане да у што већем броју испрате ову манифестацију.

 

 

Leave a Comment