Најава Светосавске атлетске трке

Почетак » Најава Светосавске атлетске трке » Вести » Најава Светосавске атлетске трке

 

Традиционална Светосавска атлетска трка одржаће се у четвртак, 27. јануара, на Савиндан са почетком у 12.00 часова. Као и предходних година старт и циљ трке је у Карађорђевој улици испред хотела „Нарцис“. Стаза је кружна и трчи се улицама града. И ове године најављено је учешће предшколаца који ће трчати стазу дугу 200 метара, основаца који ће прећи стазу дугу 800 метара, јуниорке и сенниорке ће трчати на 3000 метара, јуниори и сениори на 5000 метара, припадници Војске Србије и Полицијске управе на 2000 метара, а ветерани и рекреативци прећиће стазу дугу један километар.
 
Осим пехара, медаља, диплома и захвалница, за најбоље пласиране у трци обезбеђене су и вредне награде-новчане за освојено једно до прва три места у категорији јуниора, односно за освојено једно од првих пет места у категорији сениора. Како би анимирали што већи број младих Ваљеваца да се укључе у ову спортску манифестацију и на тај начин дају допринос обележавању великог српског светитеља и просветитеља Св.Саву, Организациони одбор је обезбедио захваљују ангажовању спонзора за најбоље пласираног ученика од првог до шестог разреда из Ваљева бесплатан курс енглеског језика у школи страних језика „Камелот“. Такође за сву децу која буду учествовала у трци биће обезбеђене седмодневне бесплатне улазнице за базене у Бањи Врујци.
 
Због одржавања трке, у термину од 11.30 до 14.30 часова биће затворена за саобраћај део Карађорђеве улице, Пантићеве и Вука Караџића, па је Полицијска управа апеловала на грађане да користе алтернативне правце.
 
„Циљ организационог одбора је да анимирамо што већи број наше деце из Ваљева, да ове године што масовније учествују у трци. Не морају да трче, довољно је да се прошетају предвиђеном стазом и да на тај начин дају свој допринос обележавању школске славе“, оцењено је на данашњој конференцији за новинаре.
 
Промотер трке ове године је ваљевски кошаркашки клуб „Металац“. 

 

Leave a Comment