Најава „Тешњарских вечери 2012“

Почетак » Најава „Тешњарских вечери 2012“ » Вести » Најава „Тешњарских вечери 2012“

Овогодишње „Тешњарске вечери“ почињу у суботу 11. августа и трајаће до недеље 19. августа, речено је на данашњој конференцији за новинаре Савета ове градске манифестације.

 

„У наредних девет дана имаћемо преко 100 програма на 27 локација у граду. Програми ће се одвијати на Летњој позорници код хотела „Гранд“, као и на бројним другим локацијама у граду. Позоришна сцена је ове године поново испред платоа Центра за културу, бившег Дома омладине.

 

Поред позоришног програма, одржаваће се књижевне вечери, изложбе, концерти класичне музике, модне ревије, пројекције филмова, перформанси на улици…У програмима ће учествовати велики број грађана и стваралаца из Ваљева. Млади су ове године веома активни у ликовном и позоришном програму. Од великих концерата најављујемо на отварању манифестације, наступ трубача Дејана Петровића и Биг бенда. У понедељак ће бити концерт Бисере Велетанлић и групе „Дарквуд даб“, у уторак Кикија Лесендрића и групе „Пилоти“, у среду је комцерт „Забрањеног пушења“, а у суботу 18. августа наступиће Бојана Стаменов“, најавила је део програма Катарина Маринковић, уметничка директорка манифестације.

Милка Ерић Васиљевић, заменица председница Савета „Тешњарских вечери“ захвалила се свим установама културе које су учествовале у креирању програма манифестације, удружењима и групама грађана, као и спонзорима и пријатељима манифестације.

 

„Програми су прављени да задовоље различите потребе, за различите генерације и укусе. „Тешњарске вечери“ су ваљевска манифестација и не зависе само од нас, већ и од свих оних људи који чине угоститељски сектор тешњарске зоне и вапимо са овог места да се сете да нису сами, већ да је пар метара од њих неки колега који такође жели да неки свој музички програм прикаже и забави своје госте, тако да апелујемо на њих да имају разумевања. Из буџета града је издвојено 2.9 милиона, а од спонзора се очекује 2,1 милион динара“, рекла је Милка Ерић Васиљевић.

 

Јелица Стојановић, начелница Градске управе за друштвене делатности, финансије и имовинске и инспекцијске послове је позвала грађане Ваљева да учествују у манифестацији:

 

„Тешњарске вечери нису саме себи циљ, јер само онолико колико се грађани буду укључили и пратили програме, толико ће манифестација бити успешна. Велико је задовољство што ова манифестација траје оволико година и што обилује квалитетним програмима. Позивам грађане да у складу са својим интересовањем изаберу и посете програме који се нуде“.

 

Весељко Белушевић, извршни директор манифестације је рекао да су све локације спремне за програме. Он је нагласио да ће од ове године, уз помоћ „Ваљевске пиваре“ бити реализован Фестивал пива. Ваљевско пиво ће се точити на 20 пунктова у граду.

 

ПРОГРАМ ТЕШЊАРСКИХ ВЕЧЕРИ

 

СПОНЗОРИ 26. ТЕШЊАРСКИХ ВЕЧЕРИ

Leave a Comment