Најављен 1. „Гастро фест“

Почетак » Најављен 1. „Гастро фест“ » Актуелно » Најављен 1. „Гастро фест“

Манифестaција „Гастро фест Ваљево 2016.“ ове године ће се одржати први пут у Ваљеву, у недељу, 6. новембра, на платоу Центра за културу и кеју реке Колубаре, најавили су на данашњој конференцији за новинаре представници Организационог одбора ове манифестације.

Туристичка организација Ваљево, у сарадњи са Регионалном привредном комором и Општим удружењем предузетника Ваљево – секција угоститеља организује нову манифестацију у нашем граду, која за циљ има представљање блага ваљевске кухиње будућим гостима града, истраживачима необичних укуса, поштоваоцима здраве домаће хране, специјалитета националне кухиње ваљевског краја спремљених на традиционални начин.

Идеја је да се град Ваљево, поред бројних туристичких понуда, представи и у гастрономији, у здравом начину исхране, да се представе предузетници, произвођачи вина, гљивари, пекари, произвођачи слаткиша, а нарочито стари занати“, рекао је помоћник градоначелника и председник Организационог одбора ове манифестације Саша Симић.

Директорка Туристичке организације Ваљева(ТОВ) Ана Марковић је рекла да је „Гастро фест Ваљево” је замишљен као својеврсно такмичење у припремању јела у више категорија и то у спремању котлића- јела од дивљачи, рибље чорбе и гулаша, такмичење пекара у спремању славског колача, посластичара – за најлепшу торту.

Имаћемо етно изложбу хране, представиће се гљивари, произвођачи вина. Незаобилазни део је и продајна изложба старих заната, меда и месних производа. У ТОВ је до сада пријављено 40 учесника који ће се надметати у спремању гулаша и 40 учесника продајне изложбе. Програм почиње 6. новембра у 10 часова. Цео програм биће праћен наступом фолклора, хорова, музичких састава. Програм ће водити Зоран Станојевић.

Део понуде Ваљева је гастрономија и ми смо ову манифестацију замислили као представљање специјалитете ваљевског краја“, рекла је Ана Марковић и захвалила се пријатељима манифестације- Ваљевској пивари, Пословном факултету „Сингидунум“, Пољопривредној школи и Центру за културу. Град Ваљево је покровитељ манифестације.

Биљана Вукомановић из Регионалне привредне коморе Ваљево је рекла да су у овој иснтитуцији преопознали заначај одржавања овакве манифестације, нарочито јер ће у њу бити укључени и ученици куварских смерова средњих школа из Ваљева, Осечине и Мионице.

Сви заинтересовани за такмичење у више категорија могу да се пријаве на адресу Туристичке организације Ваљево, у ул.Проте Матеје 1/1, и на телефон 014/221-138, у периоду од 7.30 до 15.30 часова.

Пријављивање траје до среде, 2.новембра.