Најављена трка у част генерала Ђукића

Почетак » Најављена трка у част генерала Ђукића » Вести » Најављена трка у част генерала Ђукића
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић у име организационог одбора представио је на данашњој конференцији за новинаре предстојећу XI по реду меморијалну атлетску трку „Генерал Ђукић“. Он је нагласио да у овим тешким економским тренуцима град Ваљево одваја мало средстава за трке и да је ове године Град издвојио скромна финансијска средства у износу од 200.000 динара. Градоначелник је истакао да се следеће године, када је званично сто година олимпизма, анимира Олимпијски Комитет како би се значајније укључио у организацију трке, с обзиром да је генерал Ђукић био један од оснивача Олимпијског Покрета.
 
И ове године манифестацију ће отворити најмлађи учесници основних школа у 10 сати, док ће у 12 сати стазом кренути трка војске, полиције, сениора, сениорки, јуниора и јуниорки. Дужина стазе је 10,5 km.
 
„Претходних десет година генераловом стазом прошло је 4.500 тркача. Из године у годину број учесника се повећава. Ове године очекујемо око 350 учесника“ – истакао је Владимир Марковић Хари, представник АК „Металац“.
 
Радован Костић, председник АК „Металац“ говорио је о фонду награда. За старије категорије који трче 10,5 km, обезбеђене су новчане награде за првих пет места (прво место 8.000 динара, друго 6.000 дин, треће место 5.000, а четврто, односно треће биће награђено са 4.000 и 3.000 динара) и три места за јуниоре (прво место 6.000 дин., друго 5.000 и треће 4.000 динара).
 
Као и увек, на трци ће учествовати представници полиције, жандармерије и војске. Значајну помоћ учесницима пружиће саобраћајна полиција Ваљева, Служба хитне помоћи и Црвени Крст Ваљево.

Leave a Comment