Најављене 25. „Тешњарске вечери“

Почетак » Најављене 25. „Тешњарске вечери“ » Вести » Најављене 25. „Тешњарске вечери“
Овогодишње јубиларне 25. „Тешњарске вечери“ одржаће се од 5. до 14. августа на преко 25 локација у Ваљеву, саопштили су данас представници Савета ове манифестације. Са преко 100 програма, учесницима из Француске, Ирана, Словачке, Босне и Херцеговине, познатим музичарима из Србије, али и великим бројем учесника из Ваљева, овогодишње „Тешњарске вечери“ претендују да окупе велики број посетилаца не само из Ваљева, већ и шире.
 
Председница Савета „Тешњарских вечери“ Милка Ерић Васиљевић рекла је да програм направљен тако да у значајној мери учествују ваљевски уметници, организације и асоцијације. „Програм одговара различитим генерацијама и укусима. Свако може пронаћи оно што је по његовој мери и оно што га привлачи. Посебно смо се бавили децом и има доста програма намењених најмлађима, два, а некада и четири програма дневно“, рекла је Милка Ерић Васиљевић.
 
Уметничка директорка манифестације Катарина Маринковић рекла је да је 12 концерата, девет позоришних представа, две вечери фолклора, десет књижевних вечери, пет филмова, ревије, презентације, радионице, спортски догађаји, трка конобара и трка беба само део програма овогодишњих „Тешњарских вечери“. „Вечери поп, рок, електро музике и старорградских песама гарантују добар провод за све. „Тешњарске вечери“ ће отворити Звонко Богдан, у петак 5. августа од 20.45 х на Летњој позорници на Колубари. Свираће и Београдски диксиленд оркестар, одржаће се концерт хорске музике, наступиће студио „Електик“, група „Зана“. На летњој бини испред Центра за културу последње три вечери наступиће „Nightshift“, „Sevdah baby“ и „Лету штуке“. Крагујевачко, шабачко, бечејско, београдско позориште, ваљевске представе, али и представа Дечје радионице Центра за културу представиће се ваљевској публици. У башти Дома војске су од 20.00 часова представе за децу, а од 23.00 часа представе за одрасле. Доста Ваљеваца је учествовало у прављењу овог програма и дало свој допринос“, рекла је Катарина Маринковић.
 
Весељко Белушевић, извршни директор „Тешњарских вечери“ је саопштио да ће Тешњар од 4. до 15. августа бити затворен за саобраћај. Алтернативни простор, у случају кише је у Центру за културу, Народном музеју и у Музичкој школи, као и Ковачевом хану, који су власници уступили организаторима на коришћење у данима манифестације. Маскенбал ће ове године бити организован са промотивном шетњом од платоа Дома омладине, до Летње сцене. Замоли бисмо родитеље да не прате децу која учествују у маскенбалу, већ да их гледају са трибина преко пута Колубаре, како бисмо избегли стварање велике гужве. Последњег дана ће изаћи „Тешњарски гласоноша“ који уређује Бранко Петровић. Ове године ће изаћи и подлистак о 25 година манифестације, који ће уређивати Бранко Лукић. Полазници новинарске радионице Центра за културу, а у оквиру пројекта Локалног акционог плана за децу, који финансира град Ваљево, сарађиваће у „Малом гласоноши“, који ће уређивати Славица Сабо Трипковић“, рекао је Белушевић.
 
Из градског буџета ове године је издвоје три милиона и сто хиљада динара, док су два милиона динара обезбедили спонзори. То су Греда, Дунав осигурање, Goldenlady Company, Инграпомни, Вега, Пошта, ЦИП, НС концепт, Колубара Ровни, Полет, Видрак, Водовод, Крушик, Вујић вода, Гејт, Понте бјанка, Кока кола, Ваљевска пивара. Медијски спонзори су ВТВ, Радио Ваљево, Радио Патак, Напред и интернет портал Уграду.инфо.
 
 
 

Leave a Comment