Најављене „Тешњарске вечери“

Почетак » Најављене „Тешњарске вечери“ » Вести » Најављене „Тешњарске вечери“
Градска манифестација „Тешњарске вечери“ ове године се одржава од 15. до 24. августа у старој чаршији Тешњару и на више локација у граду.
 
Председник Савета „Тешњарских вечери“ Александар Вујић Суботић је изразио задовољство што су и поред проблема узрокованих поплавама и обилним кишама, Ваљево, али и пријатељи Фестивала пронашли довољно снаге и средстава да се организује квалитетан програм:
 
„Више него квалитетан програм и атрактивни извођачи задовољиће свачије укусе, а посетиоци ће имати пун ужитак и надам се да ће бити задовољни.“
 
Милош Смиљанић, уметнички директор „Тешњарских вечери“ је рекао да ће се око сто програма одвијати широм града и да ће бити пуно концерата, позоришних представа, изложби.
 
„Већ је познато да нам долази Хари Мата Хари, Мостар севдах, Ок бенд, Врело, Саша Васић, ту је наш Јова Маљоковић и бројни други ваљевски музичари“, најавио је Смиљанић.
 
Две позорнице ће бити отворене током „Тешњарских вечери“, на платоу Центра за културу и у башти Дома војске, рекао је Весељко Белушевић, извршни директор манифестације.
 
„Концерти ће бити одржани на платоу Центра за културу, са почетком у 21 сат. У башти Дома војске ћемо имати дечије вечерње представе са почетком у 20 сати и још неколико музичких програма. За саобраћај ће бити затворен Тешњар, улице Кнеза Јовице и Грбовићева ће бити затворене из Бирчанинове , али ће бити отворен прилаз из Милована Глишића. Што се тиче ових великих концерата, улица Вука Караџића ће бити затворена у време њиховог одржавања, дакле од 21 до 23 сата. Тачније биће затворена улица код поште и код посластичарнице Рим дакле код моста , али само за време трајања концерта. Сви програми су бесплатни“, рекао је Белушевић.
 
Ни ове године неће изостати улични продавци, који својим производима доприносе фестивалској атмосфери која тих дана влада улицама Ваљева. Драгица Чанковић, директорка Туристичке организације „Ваљево“  каже да је пристигло око 60 затева за тезге: „ На тезгама ће моћи да продају они који производе производе старих заната, домаћа радиност, произвођачи сувенира, медари. За њих је обезбеђен простор у Тешњару.“
Град Ваљево је ове године одвојио 900.000 динара, а остатак новца до 3,1 милион динара биће обезбеђен од пријатеља  и донатора Фестивала. И ове године, традиоционални спонзор је „Ваљевска пивара“, „Голден лејди стор“, „Вега фарм“, „Дунав осигурање“, Комерцијална банка, предузећа „Гејт“, „Греда“, „Кеј“, „Мичелини“, „Еуропром“, „АБЦ тест“, ресторани „Хемингвеј“ и „Код Лазе-Платани“, „Енел“, „Фискал Матино“, јавна предузећа „Водовод“, „Дирекција“, „Видрак“ и „Полет“. Трку беба спонзорише Дом здравља „Хемикал“. Медијски спонзори су ВТВ, ТВ Ваљево плус, Уграду.инфо, Колубарске.рс, Напред, Радио Патак, Радио Ваљево и Радио 014.
 
 

Leave a Comment