Најбољи пројекти за подстицање регионалног развоја

Почетак » Најбољи пројекти за подстицање регионалног развоја » Вести » Најбољи пројекти за подстицање регионалног развоја
Међу 29 пројеката које ће финансирати ЕУ за подстицање регионалног развоја, налази се и пројекат “Студија изводљивости за нови туристички производ Дивчибара” са којим је конкурисао град Ваљево, у партнерству за општинама Косјерић и Пожега и Туристичком организацијом Рибница из Мионице.
Министар економије и регионалног развоја Небоша Ћирић и шеф делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер, у петак у Александровцу, поделили су чекове представницима 29 градова и општина, који су одабрани као најбољи од укупно 234 поднете пријаве, у оквиру пројекта који финансира ЕУ из фонда бесповратне помоћи Регионалног друштвено-економско програма развоја 2 (РДЕПР 2), вредног 10,8 милиона евра.
Укупна вредност ваљевског пројекта је 98.443 евра, а износ који финансира ЕУ је 80.443 евра. Пројекат предвиђа израду Студије изводљивости за нови туристички производ Дивчибара са више решења, медијску кампању и промоцију туристичке регије Дивчибаре путем интернет промоције, ТВ спотова, израде инвестиционе брошуре, израде атласа Дивчибара, израде документарних филмова на српском и енглеском језику, као и инвестициону конференцију за инвеститоре заинтересоване за развој ове туристичке дестинације.
Шеф делегације ЕУ Венсан Дежер је истакао да ЕУ очекује, да ће захваљујући овим пројектима, бити запослено између 5.000 и 10.000 људи, оценивши да у Србији постоји снажан капацитет за развој у свим регионима.
Министар Небојша Ћирић је казао да је значај ових пројеката огроман, јер ће помоћи равномернији регионални развој, а биће отворена и нова радна места. Он је навео да велики број пријављених пројеката показује да су се они који конкуришу технички оспособили за овај подухват.

 

 

 

Leave a Comment