Најмлађи за најмлађе- деца из Бранковине у акцији за Центар за ВТО

Почетак » Најмлађи за најмлађе- деца из Бранковине у акцији за Центар за ВТО » Актуелно » Најмлађи за најмлађе- деца из Бранковине у акцији за Центар за ВТО
brankovina-1brankovina-2brankovina-3brankovina-4brankovina-5brankovina-6brankovina-7brankovina-8brankovina-9brankovina-10

Свест о значају Центра за вантелесну оплодњу препознали су и запослени и ученици ОШ “Прота Матеја Ненадовић” из Бранковине, који су данас организовали продајну изложбу својих уникатних новогодишњих честитки, испред зграде Скупштине града Ваљева.

Сав приход од ове акције, коју су назвали „Најмлађи за најмлађе“, донираће Центру за вантелесну оплодњу (Центар за ВТО) из Ваљева.

Ученици из Бранковине су направили живописне новогодишње честитке и украсе, које су продавали суграђанима, међу којима су и градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић и његови сарадници, чланови Градског већа Дејан Богојевић и Андра Савчић,  начелници Градске управе Јелица Стојановић и Александар Вујић Суботић и други.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је поздравио ову акцију најмлађих суграђана, који су по хладном времену сакупљали прилоге за Центар за ВТО у Ваљеву.

„Пошто сам ја по струци гинеколог, знам доста о том центру, који је један од најбољих центара у Србији. Потпуно је изједначен по резултатима са великим центрима, као што су клиника у Вишеградској и ГАК у Народног фронта. Сматрам да Град има разлог да помогне Центар за ВТО и у светлу ових резултата које су до данас постигли, али и због свега онога што нас чека у будућности, када је у питању подизање наталитета у Србији“, рекао је градоначелник Ваљева.

Директорка ОШ „Прота Матеја Ненадовић“ из Бранковине Милица Остојић захвалила се ученицима и наставницима који су и ове, као и прошле године правили украсе.
„Ово је само једна у низу активности коју организујемо, попут представе за децу града Ваљева и других акција. Ово већ постаје традиционална акција, а циљ је да од најранијег узраста подстичемо осећај за пружање помоћи другима, за развијање хуманости код ученика и да пошаљемо поруку одраслима да следе пример наших малих ђака, који су данас по овом минусу и хладном времену, изашли испред Градске куће са осмехом на лицу. Њихово мало, некоме може бити велико“, закључила је Милица Остојић.

Центар за ВТО до сада је урадио око 300 аспирација, преко 40 трансфера одмрзнутих ембриона и више од 80 инсеменација. Захваљујући њиховом раду до сада су рођене 203 бебе, а само у овој години рођене су 93 бебе,  од тога 48 девојчица и 45 дечака.

У Ваљеву се све више грађана и организација укључује у акције које за циљ имају прикупљање новца за рад Центра за ВТО, који је постао један од заштитних знакова Ваљева.