Највише штета од града на стамбеним објектима

Почетак » Највише штета од града на стамбеним објектима » Вести » Највише штета од града на стамбеним објектима
 
На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева констатовано је да се ситуација у Ваљеву стабилизовала након недељне елементарне непогоде- града. Водоснабдевање града је у принципу на задовољавајућем нивоу. У сеоским областима где постоје недостаци воде, цистернама се врши испорука воде од стране „Видрака“ и „Водовода“. Ова предузећа функционишу без посебних проблема.
 
Монтирана је пумпа на бушотини воде у Лелићу. Издашност бушотине је 2 литра у секунди и ускоро ће вода из ове бушотине бити укључена у водоснабдевање Лелића, у сарадњи са „Водоводом Ваљево“.
 
До јутрос је поднето 646 захтева, од чега 351 пријава штете на објектима, већином на кровним покривачима и прозорским стаклима. Поднета је 91 пријава за штету на пољопривредним усевима. Остатак пријава се односи на штете на аутомобилима. Подсећамо да град Ваљево нема законског основа, нити финансијске могућности да надокнади штете на аутомобилима. Комисије за процену штете су свакодневно на терену и Град ће убрзо предузети потребне мере за отклањање последица града, дајући помоћ у висини од 10 до 15 % од процењене висине штете и водећи рачуна о социјалном статусу власника.
 
У недељу, 2. августа када се десила елементарна непогода – град, на подручју одбрамбеног центра Ваљево на располагању су биле 682 ракете, а испаљене су 102 ракете на целокупном подручју Центра и остало их је 580. Изнад Ваљева је испаљено 37, а остатак од 65 ракета је испаљен на простору од реке Дрине до самог града.
 
Град је у претходној транши набавио 37 ракета и сада је издвојио новац за набавку још толико протвградних ракетa.

Leave a Comment