Напори градског руководства уродили плодом – довољно струје за Дивчибаре

Почетак » Напори градског руководства уродили плодом – довољно струје за Дивчибаре » Актуелно » Напори градског руководства уродили плодом – довољно струје за Дивчибаре

Ваљево је на добром путу да коначно реши вишедеценијски проблем снабдевања електричном енергијом Дивчибара. Иако већ годинама постоје планови, чак је и опредељен државни новац, због имовинских односа није до сада изграђена трафостаница на Дивчибарама.

Град Ваљево је посвећен реконструкцији и адаптацији постојећих, као и изградњи нових ресурса и инфраструктуре која ће омогућити увођење нових туристичких садржаја и развој овог туристичког места.

Ради побољшања и бољег  снабдевања електричном енергијом овог  насељеног туристичког места, Град  је покренуо  иницијативу да се приступи изградњи адекватне трафостанице предвиђене планским актима Дивчибара, уз  обезбеђење непокретности за изградњу таквог објекта.

Ново градско руководство је у разговорима са представницима ЕПС-а договорило да коначно почне изградња 35 киловолтне трафостанице на Дивчибарама, чиме ће се трајно решити снабдевање електричном енергијом овог туристичког места. У ту сврху је опредељена парцела од 0.21.69 ха на којој ће бити изграђена трафостаница и потписан уговор о праву службености и коришћења парцеле од стране ЕПС-а.  Према првим договорима, изградња би могла да почне већ у марту идуће године.

С обзиром да је интересовање инвеститора за градњу на Дивчибара све веће, али и због великог броја постојећих корисника, стабилност снабдевања електричном енергијом је веома важна за све власнике објеката на Дивчибарама, али и бројне госте који посећују ово планинско место на обронцима Маљена.