Насипање пута у Буковици

Почетак » Насипање пута у Буковици » Вести » Насипање пута у Буковици
Настављају се радови на редовном одржавању макадамских путева, за шта је градска Дирекција ове године издвојила 20 милиона динара. Данас је завршено насипање пута у селу Буковица, који је један од путева у 15 месних заједница, рађених ове године.
 
Извођач радова је предузеће „Компресор инг“, а Дирекција је определила око 8000 кубика за насипање путева.
 
Поједини засеоци у Буковици су били скоро одсечени од света, па је значај ових радова велики. Председник МЗ Славиша Петаковић каже да у тим засеоцима има деветоро деце коју родитељи свакодневно возе у школу.
 
„Овај пут је рађен последњи пут 1995 године. Мучили смо се, сами смо насипали, довлачили камен из реке. Али више нисмо имали решење. Било нас је срамота где живимо. До сад смо аутомобиле остављали на брду, па смо децу кад се разболе, носили на брдо. Има доста оваквих путева, годинама то нико није радио. Једноставно, на нас су сви заборавили“, испричао је Славиша Петаковић.
Радови у Буковици ће бити настављени и наредних дана, тако што ће бити насут и пут до цркве, који је сада потпуно непроходан.
 
Милан Трифуновић, помоћник директора у градској Дирекцији каже да велики проблем представљају путеви који се сваке године насипају, али падавине брзо односе материјал.
 
„Системско решење је да се ове деонице путева асфалтирају и да се на тај начин трајно реши проходност сеоских путева. Једноставно, асфалтирањем се спречава еродирање и одношење материјала. Овај пут који смо сада урадили и насули у Буковици, до пролећа након падавина може се десити да буде потпуно уништен. И онда ће бити да смо узалуд све то урадили и зато је наша визија да све овакве путеве, као што су веће узбрдице, асфалтирамо и онда смо решили проблем“, каже Трифуновић.
 
 
 

Leave a Comment