Наставак радова на Геронтолошком центру

Почетак » Наставак радова на Геронтолошком центру » Вести » Наставак радова на Геронтолошком центру
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања определило је 100 милиона динара за наставак радова на изградњи Геронтолошког центра у Ваљеву. То је данас у Ваљеву рекао државни секретар овог Министарства др Ненад Иванишевић и нагласио да је овај пројекат, један од важнијих пројеката Министарства. Велику захвалност и обавезу да Геронтолошки центар у Ваљеву што пре почне са радом, држава Србија дугује и народу Јапана, јер је Влада Јапана донирала 2,5 милиона евра.
 
Након разговора са градоначелнико Станком Терзићем, чланицом Градског већа за социјалну заштиту Миленом Досковић и сарадницима, др Ненад Иванишевић је обишао Геронтолошки центар, али и Центар за социјани рад, Удружење пензионера, као и ромска насеља на Баиру и у Горњој Грабовици.
 
“Свима нам је стало да се Геронтолошки центар у Ваљеву заврши. Процена је да је потребно 154 милиона динара за завршетак овог пројекта. Са ових 100 милиона ћемо доста урадити. Или кроз ребаланс буџета града ове године, или идуће године планираћемо новац који је потребан за израду пројеката за партерно уређење и пројеката за опремањe објекта. За нас је Геронтолошки центар веома битан, јер постоји велика потреба за смештајем наших старијих суграђана, као и људи са овог подручја. Важно је што ће и велики број људи бити запослен у овој установи.
 
Упознао сам државног секретара са свим што је град Ваљево чинио претходних година на побољшању социјалног положаја наших суграђана. Град Ваљево издваја преко 5% буџета за социјалну заштиту, а ове године је то 115 милиона динара. Ниједан град у Србији, сходно својој економској снази, не издваја толико, нити има толико широку палету услуга социјалне заштите”, изјавио је градоначелник Станко Терзић.
 
“Као што је министар Александар Вулин обећао, Министарство је определило 100 милиона динара за Геронтолошки центар у Ваљеву, а остатак средстава ћемо обезбедити заједно, локална самоуправа и ми у ребалансу, или у буџету идуће године. Идеја министра Вулина и нашег министарства је да се у првој половини следеће године, овај пројекат заврши. Захваљујући локалној самоуправи и Центру за социјални рад, први корисници би требало да буду примљени до почетка друге половине идуће године”, рекао је државни секретар др Ненад Иванишевић.
 
“Данас ћу партнерима у Ваљеву представити могућности аплицирања на европске Изи програме, коме ће Србија да приступи почетком марта. Тиме ће се створити могућност да пружаоци социјалних услуга на локалном нивоу, конкуришу за средства Европске уније, у износу од 920 милиона евра. Искључиво од подносилаца пројеката зависи колико ће пара доћи у Србију”, нагласио је државни секретар, приликом данашње посете Ваљеву.
 
 

Leave a Comment