Наставак радова на изградњи канализационе мреже у насељу Баир

Почетак » Наставак радова на изградњи канализационе мреже у насељу Баир » Актуелно » Наставак радова на изградњи канализационе мреже у насељу Баир

Привремено обустављени радови на изградњи канализационе мреже у ваљевском насељу Баир ће бити настављени следеће седмице. До привременог обустављања дошло је искључиво из разлога појаве стена које су проузроковале непредвиђене радове и преговарачког поступка који је трајао пред Управом за јавне набавке Републике Србије.Радови ће бити настављени на делу улице Милована Глишића, а затим и у Бобовчевој улици. Након завршетка радова у Бобовчевој улици и повезивања канализационе мреже, улице Алексе Шантића, Шумадијска, Бобовчева и Милована Глишића ће бити враћене у првобитно стање, а тек након тога се могу очекивати радови у Улици Поп Андрије.

Радови на изградњи канализационе мреже се реализују у оквиру пројекта „Живети заједно – Изградња канализационе мреже у ромском насељу Баир у Ваљеву“. Пројекат се реализује у оквиру Програма подршке Европске уније развоју општина – ЕУ ПРО, који финансира Европска унија, а спроводи УНОПС у партнерству са Владом Републике Србије. Носилац пројекта је Град Ваљево, а партнер на пројекту је ЈКП „Водовод“ Ваљево. Укупна вредност пројекта износи 234.310 евра, од чега је вредност донације Европске уније 150.000 евра, а суфинансирање града Ваљева износи 84.310 евра.