Наставак радова на топлификацији Ваљева

Почетак » Наставак радова на топлификацији Ваљева » Актуелно » Наставак радова на топлификацији Ваљева

Пројекат топлификације Ваљева биће настављен у мају и јуну, радовима на постављању цеви у деловима Карађорђеве, Синђелићеве и Пантићеве улице. Овим радовима ће се окончати изградња главних магистралних водова вреловода, у оквиру пројекта КФВ 4.

Укупна вредност свих досадашњих радова, али и радова који предстоје овог лета, као и постављање 54 подстанице, биће до 2,5 милиона евра. Од 54 планиране подстанице, део је већ набављен и постављен, а остале ће бити набављене у склопу ових радова.

Током трајања радова у главним ваљевским улицама, биће омогућено да се саобраћај одвија једном траком. Потпуни прекиди саобраћаја ће бити само када буде било неопходно и неће трајати дуже пар сати. На тај начин ће се спречити велике саобраћајне гужве и настојати да ови важни радови што мање ремете живот грађана.

Радови у сектору С1 од раскрснице Душанове и Карађорђеве улице до раскрснице Карађорђеве и Радничке улице почеће 16. маја, а предвиђено је да трају 15 дана.

Од угла Пантићеве и Улице Војводе Мишића до Техничке школе (раскрсница Пантићеве и Улице Косте Абрашевића) радови у сектору С2, почеће 1. јуна и трајаће месец дана.

Радови у сектору С5 -Синђелићевој улици од угла са Улицом Љубе Ковачевића до Насеља „27. новембар“ биће настављени 23. маја и трајаће два месеца.

Радови ће се изводити једном коловозном траком, док ће друга бити слободна за пролазак возила. Прекиди саобраћаја ће бити кратки и то само када буде неопходно, договорено је са извођачима радова, београдском фирмом „Штрабак“ и подизвођачем ваљевским „Аутотранспортом“. Машинске радове изводиће фирме „Гоал“ из Зрењанина и „Термосервис“ из Београда.

Крајњи рок за завршетак радова и враћања улица у првобитно стање је 1. септембар, али се очекује да радови буду завршени и пре овог рока. Стручњаци из ЈКП „Топлана Ваљево“ ће надзирати радове и обратиће нарочиту пажњу да радови што мање ометају функционисање саобраћаја у деловима града, где ће се постављати цевовод.

У склопу ових радова биће отклоњени и недостаци који су остали од радова вршених прошле године, а то се односи, првенствено, на зелене површине и елементе инфраструктуре.