Наставак сарадње са Јапаном

Почетак » Наставак сарадње са Јапаном » Вести » Наставак сарадње са Јапаном

У сусрету са амбасадором Јапана Тошиом Цунозакијем, градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић представио је наш град, културу, традицију и обичаје, као и индустријске потенцијале овог краја. С обзиром на то да је амбасадор најавио да ће и убудуће јапански инвеститори бити присутни у Србији, градско руководство је искористило прилику и упознало Његову Екселенцију са важним пројектима за град Ваљево.

“Највећа донација граду Ваљеву је управо донација Владе Јапана, вредна око три милиона евра, за изградњу Дома за старе чија је изградња у току“, нагласио је градоначелник Ваљева изразивши захвалност амбасадору на великој помоћи народа Јапана нашој земљи. Јапанска Влада је до сада у Србију уложила преко 200 милиона евра.
Амбасадор Јапана Тошио Цунозаки боравио је у Ваљеву поводом отварања изложбе јапанске графике из 18. и 19.века у Народном музеју. Изложено је око 30 графика, међу којима су дела врхунских јапанских уметника 19.века – Утамароа, Хирошигеа, Кунисаде и других. У оквиру пројекта “Дани Јапана у Србији“, који је до сада обухватио низ манифестација у Лазаревцу, Панчеву, Зрењанину, Новом Саду, Горњем Милановцу, Јагодини Куршумлији и Зајечару,изложбом под називом “Слике ефемерног света“ , из колекције Нинка Радосављевића, обележен је “Дан Јапана“ у Ваљеву.
 

Leave a Comment