Наставак сарадње Ваљева и Велења

Почетак » Наставак сарадње Ваљева и Велења » Вести » Наставак сарадње Ваљева и Велења

 

Ваљево и Велење, након успешно започете привредне сарадње отварањем фабрике „Горење“, али и програма размене ученика Техничке школе са школским центром у Велењу, а сада ученика основних школа, додатно ће учврстити контакте успостављањем сарадње у области образовања, културе и спорта.

У дводневној посети ОШ „Сестре Илић“ у Ваљеву је ОШ „Густава Шилика“ из Велења.

Заменик градоначелника Ваљева Станко Терзић, на пријему у Градској кући нагласио је да ова посета представља потврду континуитета добрих односа које ова два града имају већ дужи низ година.

„Желим да Вам изразим задовољство што сте данас овде са нама, што могу да Вас поздравим, верујем да ћете из Ваљева понети лепе утиске, јер ми смо познати као град гостопримљивих и срдачних људи и надам се да ћете имати прилике да се у то и лично уверите. Наши ученици су прошле јесени били код вас и понели су доста лепих утисака. Желим овом приликом да истакнем задовољство што се сарадња између Ваљева и Велења учвршћује и добија на новим квалитетима“ – истакао је Терзић.

Љиљана Лихтенекер, директор школе „Густав Шилика“ је на пријему истакла да је Ваљево гостољубив град са богатом културом и традицијом.

„Ми смо једина школа у Словенији која учи српски језик као изборни предмет. Ове две школе су сада две побратимљене школе. На подручју културе ми видимо много области за сарадњу. Традиционално добри односи између Срба и Словенаца поново су успостављени“ – рекла је госпођа Лихтенекер.

Гости из Велења ће обићи знаменитости Ваљева и околине и учествовати у заједничком обележавању Дана школе „Сестре Илић“ у Ваљеву.

Leave a Comment