Наставља се изградња нове зграде школе у Брђанима

Почетак » Наставља се изградња нове зграде школе у Брђанима » Вести » Наставља се изградња нове зграде школе у Брђанима

Министарство просвете Владе Републике Србије определило је за наставак изградње нове зграде основне школе „Милован Глишић“ у Ваљеву 40 милиона динара. У овој години град је буџетом предвидео 15 милиона за наставак радова на овој школи, што ће, заједно са средствима министарства,  бити довољно за изградњу блока А, фискултурне сале и котларнице, чиме ће бити заокружена грађевинска и функционална целина објекта. „Добили смо потврду да је новац обезбеђен  и већ следеће седмице град Ваљево може очекивати одлуку о додели средстава и покретање јавне набавке за наставак изградње школе“, рекао је помоћник министра просвете Зоран Трнинић  који је заједно са помоћником министра просвете Драгутином Брчином, посетио Ваљево и разговарао са руководством града о инвестиционим улагањима у школске објекте.

„Након завршетка грађевинских радова на школи у Брђанима у 2009. следеће године  је планирано да се уради столарија и други занатски радови на објекту, као и набавка опреме“, рекао је заменик градоначелника Станко Терзић и додао:“Град Ваљево је конкурисао и код Европске инвестиционе банке, која је на прагу потписивања уговора вредног 50 милиона евра са Министарством просвете,  са пројектом школе у Брђанима, али и са пројектима изградње путева у ваљевском крају, па и ту очекујемо значајну финансијску подршку.“
Овом приликом у Ваљеву Драгутин Брчин најавио је још један велики пројекат који министарство просвете реализује са „Телекомом“ -„Интернет у свакој основној и средњој школи“. Пројектом је предвиђено да до 20.августа све основне и средње школе у Србији, са неопходном  опремом и техничким могућностима, имају бесплатан приступ интернету, што ће допринети ефикаснијој и квалитетнијој настави у српским школама.
Помоћници министра просвете Трнинић и Брчин посетили су и Пољопривредну школу у Ваљеву и упознали се са пројектом изградње Дома за ученике, капацитета 112 места, где је поступак избора добављача опреме у току, а свечано отварање објекта најављено за почетак школске године.

Leave a Comment